Ministar Filipović sudjelovao na 31. tradicionalnom savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista

Autor: Marina Pauletić 09.11.2023

ekonomisti_savjetovanje_

Ministar Filipović je u svom uvodnom izlaganju govorio o održivosti, konkurentnosti i inovativnosti našeg gospodarstva.

Opatija - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas je u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji sudjelovao na tradicionalnom savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista.

savjetovanje_ekonomisti_-23951

Pod nazivom „Ekonomska politika Hrvatske u 2024.“ na trodnevnom skupu sudjeluju vodeći ekonomski znanstvenici i stručnjaci, a ove godine u fokusu izlaganja i panela su, pored osvrta na makroekonomske prilike, deset godina hrvatskoga članstva u EU te održivost, konkurentnost i inovativnost hrvatskoga gospodarstva.

savjetovanje_ekonomisti-62594

Ministar Filipović je u svom uvodnom izlaganju govorio o održivosti, konkurentnosti i inovativnosti našeg gospodarstva te posebno naglasio kako Hrvatska bilježi rekordne rezultate stranih ulaganja.

„U posljednjih četiri i pol godine ostvareno ih je preko 13 milijardi eura, a Jabil, Knauf i Pfizer samo su neke od globalnih kompanija koje investiraju u Hrvatsku. To je pokazatelj da vodimo našu Domovinu u pravom smjeru - smjeru novih tehnologija, novih i kvalitetnih radnih mjesta za naše građane, ali i nove vrijednosti koja se stvara ovdje, u Hrvatskoj“, zaključio je ministar.

Izvor: RH, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...