Monte Cook pisac i dizajner igara najpoznatiji po svom doprinosu igri Dungeons & Dragons stiže na Liburnicon

Autor: Nikola Cvjetović 13.08.2023

Monte Cook pisac i dizajner igara najpoznatiji po svom doprinosu igri Dungeons & Dragons stiže na Liburnicon

- I ove godine potrudili smo posložiti atraktivan program koji će obuhvatiti brojne interese i afinitete. Listu gostiju ove godine nam predvodi Monte Cook, pisac i dizajner igara, najpoznatiji po svom doprinosu igri Dungeons & Dragons. Na što smo posebno ponosni, poručili su organizatori.

Opatija – Pred nama je punoljetno izdanje Liburnicona, jednog od najvećeg i najdugovječnijeg Fantasy & SF Festivala u Hrvatskoj, koji će i ove godine 'pod Učku' privući veliki broj ljubitelja mitologije i folklora, SF i fantasy književnosti, filma te naprednih znanosti i tehnologija.

liburnicon_ika_2022_rdman_bojana_bansee_laini_taylor__3_-96073

Organizatori su, kao i svake godine do sada, pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona.

- I ove godine potrudili smo posložiti atraktivan program koji će obuhvatiti brojne interese i afinitete. Listu gostiju ove godine nam predvodi Monte Cook, pisac i dizajner igara, najpoznatiji po svom doprinosu igri Dungeons & Dragons. Na što smo posebno ponosni, poručili su organizatori.

liburnicon_cover_2023

Baveći se profesionalno spisateljstvom preko 30 godina, Monte Cook priznaje kako nikada nije imao „pravi posao“. Kao dizajner igara radio je na stotinama projekata, uključujući kodizajniranje treće edicije D&D-a, a dizajnirao je HeroClix, Return to the Temple of Elemental Evil, Ptolus, Arcana Evolved i Numenera. Također potpisuje mnoštvo proizvoda za Planescape, Call of Cthulhu d20, Monte Cook’s World of Darknesste još davno proizvode za Rolemaster i Champions. Kao pisac fikcije, objavio je brojne kratke priče i dva romana: The Glass Prison, epski fantasy smješten u Zaboravljena Carstva, te Of Aged Angels, suvremenu priču o konspiraciji i paranormalnom. Za Marvel Comics napisao je serijal Ptolus: Monte Cook’s City by the Spire, i još nekoliko kratkih djela. Kao pisac publicistike, objavio je uvrnut, ali informativan Skeptic’s Guide to Conspiracies.

U svijet Tolkienovih djela publiku će uvesti Marko Vasić, skriveno znanje kroz povijest otkrit će Davor Horvatić, dok će Velimir Vrzić poznati riječki podvodni istraživač održati predavanje o podvodnim istraživanjima Jadranskog mora, ali i upoznati publiku s iskustvom ronjenja podmornicom model Triton. U podzemlje će publiku povesti Mladen Garašić, kao i članovi Speleološke udruge 'Estavela' te Vanesa Ujčić, dok će listu zaokružiti Kristijan Petrović aka The Dark Storyteller, Daniel Antunović i Davor Šišović.

liburnicon_subota_ika_cosplay_2022_sick_sheets_rad_rays_banshie_cosplay_laini__9_

U zabavnom dijelu programa uz kultne 'liburnikonovske' igre kao što su Star trek boćanje i Barbarian contest, ove godine publiku očekuje i Water wars, Monty Python silly walks competition, Beer pong te neizostavno Cosplay natjecanje. U glazbenom djelu nastupit će gitarist i pjevač Ortegas koji nastupa uz pratnju gitariste i pjevača Ivana Korlevića te riječki The River Sharks koji će posjetitelje rasplesati uz Elvisa, Casha, Roy Orbisona, Stray Catse, Carl Perkinsa i brojih drugih legendi Rock'n'Rolla.

Organizatori su i ove godine pripremili program za najmlađe sudionike koji će imati prilike naučiti brojne zanimljivosti, sudjelovati u zanimljivim radionicama, ali se i poigrati uz društvene igre.

- Osim navedenog publiku očekuju brojne igre, turniri, kvizovi radionice, paneli. Vanjski zabavni program ima puno točaka, a jedna „velika“ od njih je i Plažakon, stoga ne propustite ovogodišnje izdanje Liburnicona koje će se održati u svom starom terminu, od 18. do 20. kolovoza, u prostoru Fakulteta za turizam i menadžment u Iki, poručili su organizatori uz napomenu da je detaljni program i satnica dostupa na službenim stranicama festivala.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...