[FOTO] Županijski vijećnici nisu prihvatili predloženi rebalans proračuna PGŽ-a

Autor: Sanja Tumara 23.05.2024

zupanijska_skupstina_-68420

Za prijedlog rebalansa ruku su digla 22 vijećnika, dvoje ih je bilo protiv, a 16 je ostalo suzdržano. Nedovoljno, jer je za donošenje rebalansa proračuna potrebna dvotrećinska većina od ukupno 44 vijećnika.

Rijeka – Rebalans županijskog proračuna Primorsko-goranske županije (PGŽ) za 2024. godinu nije prošao. Na današnjoj sjednici Županijske skupštine za prijedlog rebalansa glasovala su 22 vijećnika, dvoje ih je bilo protiv, a 16 je ostalo suzdržano. Nedovoljno, jer je za donošenje rebalansa proračuna potrebna dvotrećinska većina od ukupno 44 vijećnika. Predloženi rebalans trebao je iznositi 295 milijuna eura, što je povećanje za 39 milijuna eura.

Na sjednici je došlo do rasprave između Možemovaca i SDP-ovaca. Naime, vijećnici platforme Možemo! spomenuli su da nisu mogli doći do župana, a željeli su s njim razgovarati o prijedlogu rebalansa, kako bi prijedlog bio što kvalitetniji.

Odmah im je stigao odgovor SDP-ovog Marka Mataja-Mafricija koji im je kazao da mogu ući u njihovu koaliciju ako žele povlašten položaj. Dodao je da su vijećnici Možemo spremni odbaciti dodatna izdvajanja za zdravstvo, školstvo i socijalu samo zato jer župana nisu mogli dobiti na telefon.

No, nada da će rebalans ipak biti prihvaćen postoji. Naime, vijećnici su izglasali mogućnost da se rebalans ponovno nađe na dnevnom redu neke od idućih sjednica Skupštine. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina najavio je da će u proceduru poslati istovjetan prijedlog rebalansa.

Što se predloženog rebalansa proračuna tiče, od 39 milijuna eura povećanja, 20 milijuna otpada na korisnike proračuna, a 19 na Primorsko-goransku županiju.

zupanijska_skupstina_-09143
zupanijska_skupstina_-80367
zupanijska_skupstina_-91273
pocket icon

Odbijen rebalans proračuna Primorsko-goranske županije

Više sa portala torpedo.media ...