[FOTO/VIDEO] Na Korzu predstavljena novoosnovana Udruga "Jako srce"

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2024

udruga_jako_srce_korzo_4

Udruga je osnovana uz podršku Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Grada Opatije.

Rijeka - Na trgu 128. brigade Hrvatske vojske, predstavljena je novoosnovana Udruga “Jako srce” koja ima za cilj promicanje zdravlja srca i prevenciju kardiovaskularnih bolesti, koje su vodeći uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Udruga je osnovana uz podršku Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Grada Opatije. U ime Primorsko-goranske županije na predstavljanju udruge prisustvovali su zamjenik župana Petar Mamula, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj i pročelnica UO za zdravstvo Vesna Čavar.

Udruga “Jako srce” nastoji kroz sustavne edukacije, stručnu podršku i javne kampanje o svijestiti javnost o važnosti brige o zdravlju srca. Na taj način želi prevenirati kardiovaskularne bolesti, poboljšati kvalitetu života i produljiti životni vijek građana.

Osnivačica i predsjednica Udruge Kristina Paravić podijelila je svoje osobno iskustvo ističući da je prije nekoliko godina doživjela težak srčani udar. Zahvaljujući liječnicima preživjela je i oporavila se, no prethodno nije znala da je ugrožena i da je „potencijalni kandidat“ za srčani udar. Upravo je to iskustvo bilo jedno od ključnih motiva za osnivanje udruge “Jako srce”.

“Naša misija je educirati javnost o zdravim životnim navikama, kao što su vježbanje i zdrava prehrana, kako bismo smanjili broj srčanih oboljenja. Planiramo organizirati radionice i javne kampanje, sve u cilju prevencije i brige o kardiovaskularnom zdravlju”, rekla je Paravić.

VIDEO

udruga_jako_srce_korzo-61274
udruga_jako_srce_korzo_1
udruga_jako_srce_korzo_3
udruga_jako_srce_korzo_2
pocket icon

Na Korzu predstavljena novoosnovana Udruga "Jako srce"

Više sa portala torpedo.media ...