Na Uskrs udari bure i do 200 km/h

Autor: Andrea Načinović 17.04.2022

wp-content/uploads/2019/01/jadranovo-bura.jpg

Jaka olujna bura puše i u ostalim jadranskim regijama, u gorju ponegdje s olujnim udarima. Podno Velebita s orkanskim udarima.

Rijeka - Državni hidrometeorološki zavod objavio je da se na snazi crveni alarm za cijeli Jadran zbog jake i olujne bure s orkanskim udarima. Na području Rijeke očekuje se da bi bura mogla dosegnuti i organsku snagu, odnosno najjači udari mogli bi doći i do 200 km/h. Jaka olujna bura puše i u ostalim jadranskim regijama, u gorju ponegdje s olujnim udarima. Podno Velebita s orkanskim udarima.
U prognozi DHMZ-a stoji da će tijekom dana na sjevernom Jadranu biti najviše sunčanog vremena no uz promjenjivu naoblaku. Temperature će dosegnuti maksimalnih 14 ˚C.

Stanje u cestovnom i pomorskom prometu

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te državnoj cesti čvor Križišće-Križišće (DC99) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Samo za osobna vozila zatvoren je dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom kroz Gorski kotar - DC3).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Ukoliko ste se zaputili na Cres znajte kako je trajektna linija Porozina-Brestova u prekidu.