Na Uskrsni ponedjeljak put Grada Grobnika na jedinstveno događanje

Autor: Andrea Načinović 12.04.2022

grad_grobnik_kastel Photo: Omnes

U Kaštelu Grada Gronika očekuje vas šišer dugačak 15 metara, frankopanske pisanice, ali i potraga za zmajevim jajima.

Grobnik - Grad Grobnik će u svom kaštelu biti domaćin još jednog jedinstvenog događanja – Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu, koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, s početkom u 14 sati.

Uskrsni ponedjeljak u Gradu Grobniku započet će otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kaštela kojem će posebnu draž dati najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika, dugačak čak 15 metara i koji će se svečano rezati u 14:30 sati na jedinstven način.

Organizatori događanja su Općina Čavle i TZ Općine Čavle te najavljuju posebnog gosta koji će biti dio ovog svečanog čina i koji će se družiti te fotografirati s posjetiteljima, glumca Paška Vukasovića, popularnog Krivomira iz hit serije Mrkomir I, koja je snimana i u samom Kaštelu Grada Grobnika.
Krivomir će "zasjesti na vlast" te svojom sabljom označiti početak podjele rekordnog šišera.

Domaćini su osim šišera pripremili i 200 komada posebnih frankopanskih pisanica ekskluzivno pripremljenih za ovaj dan koje će podijeliti posjetiteljima.

grad_grobnik_kastel-04815 Photo: Omnes

Grad Grobnik misli i na one najmlađe! S početkom u 15 sati organizirana je atraktivna potraga za zmajevim jajima, te će tako vođeni zagonetkama animatora u kaštelu potražiti skrivena jaja nakon što svatko od njih "preuzme titulu kneza ili kneginje od Kaštela".

Cijelo događanje imat će i glazbenu kulisu koju će stvarati izvrsna klapa Baladur, a posjetitelje će dočekati i prigodna ugostiteljska ponuda.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu završit će u 18 sati i tako će se spustiti zastor na uskrsna događanja koja će Grobničankama i Grobničanima te njihovim gostima ponuditi još jednu originalnu i atraktivnu manifestaciju koja je nastavak jedne nove priče koja se piše na Grobniku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...