Najavljen Frankopanski Advent u Kaštelu Grada Grobnika

Autor: Marina Pauletić 07.12.2023

frankoadvent_1-46350

„Tijekom predstojećeg vikenda neće izostati bogata ponuda hrane i pića stoga svi putovi predstojećeg vikenda vode u Frankopanski Kaštel Grada Grobnika!“, poručuju organizatori.

Grobnik - Udruga za oživljenu povijest Praesidio Frangipanis i njezina povijesna postrojba Frankopanska Straža Grobnik uz pomoć Ogranka Matice hrvatske u Jelenju u subotu, 9. prosinca organiziraju manifestaciju Frankopanski Advent u Kaštelu Grada Grobnika.

Na press konferenciji za medije koja je održana danas najavljen je program Frankopanskog Adventa koji su predstavili organizatori manifestacije Udruga Frankopanska Straža Grobnik i Ogranak Matice hrvatske u Jelenju, a pridružili su im se direktorica
Turističke zajednice Općine Čavle i voditelj interpretacijskog centra Kaštela Grada Grobnika.

Frankoadvent-53470

Od 13:00 sati u atriju kaštela započinje kuhanje frankopanskog kotlića od divljači četiri frankopanska posjeda, potom slijedi od 13:30 sati frankopanski streličarski turnir četiri frankopanska posjeda.

U 15:30 sati započinje frankopanska audijencija na kojoj će prisustvovati: Kralj Leopold I. i Kraljica Margareta Terezija,
Frankopanska Straža Grobnik, Ogranak Matice hrvatske Jelenje, Knezovi Krčki Frankopani, Knezovi Trsatski Frankopani, Knezovi Drivenički Frankopani, Knezovi Dubovački Frankopani, Knezovi Šubići, Knezovi Zrinski, Ogulinska Frankopanska Garda Senjski Uskoci, Kud Frankopan Severin na Kupi, Frankopanski pisar Tomislav Beronić i Frankopanski pekar Ranko Lipovšćak.

Potom slijedi mimohod povijesnih postrojbi i gostiju iz atrija kaštela do dvorane Sokolana u kojoj će se održati obilježavanje 781. obljetnice Bitke na Grobničkom polju nakon čega slijedi frankopanska adventska večera uz frankopansku trpezu.

Nedjelja, 10. prosinca rezervirana je za Božićnu bajku u Kaštelu Grada Grobnika koja je namijenjena našim najmlađima koji će kroz skup povezanih radionica pod vodstvom Udruge za kreativno promicanje znanja i vještina „Grobnički rez“ udahnuti božićnu čaroliju u zidine frankopanskog kaštela.

„Tijekom predstojećeg vikenda neće izostati bogata ponuda hrane i pića stoga svi putovi predstojećeg vikenda vode u Frankopanski Kaštel Grada Grobnika!“, poručuju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...