Nakon Raba, trkači Zimske Lige ove nedjelje jure po Automotodromu Grobnik!

Autor: Marina Pauletić 05.01.2024

zimska_liga_foto_triatlon_klub_rival Foto: Triatlon klub Rival

Po prvi puta Zimska Liga - Igor Malešević održat će se po noći i to na Automodromu Grobnik, također po prvi puta!

Rijeka - Premijerni posjet Zimske Lige - Igor Malešević Rabu dan prije Badnjaka okupio je stotinjak trkača. U povijesnom okruženju sunčanog centra Raba, po šetnici uz more te kroz šumu Komrčar, trkači su od 11 do 18 sati uživali u utrkama od 100 metara pa sve do 6 km.

Najuspješnije su bile među ženama Marina Juranić koja je zauzela prvo mjesto, Maja Bonačić je zauzela drugo mjesto i Ana Marija Grgurić koja je završila na trećem mjestu. U muškoj je konkurenciji pobjedu odnio Rivalov Davor Varga, drugi je bio Tomislav Katalenić, a treći naturalizirani Nijemac Frank Lerch. Memorijalne medalje Igor Stipaničić za najbrže 60-godišnjakinje odnijele su Katica Jolić-Baradić na prvom i Marija Saršon na drugom mjestu, a za 60-godišnjake Kutinčanin Marijan Cindrić na prvom, Igor Milić na drugom i Damir Šegota na trećem mjestu.

Posebnost na Rabu bila je tradicionalna Pivska utrka na kojoj se trčalo 4 kruga po 450 m centrom Raba, uz ispijanje male bočice piva na početku svakog kruga. U ovoj posebnoj disciplini pobjedu je odnio Kutinčanin Igor Vuković, a slijede ga Rivalovci Davor Varga na drugom i Miroslav Marić na trećem mjestu. Svi osvajači najboljih mjesta otišli su kućama s bogatim nagradama domaćina Triatlon kluba Rab, TZ Rab i Grada Raba, a svi sudionici imali su kraljevski doček uz brudet od bakalara, Rabsku tortu i ukusna vina. Rab je svakako oduševio, a navodno su pripreme za sljedeću utrku već krenule.

Nakon premijere na Rabu vrijeme je za novu dvostruku premijeru. Po prvi puta Zimska Liga - Igor Malešević održat će se po noći i to na Automodromu Grobnik, također po prvi puta! Bit će to fantastična prilika za nesvakidašnju, trkačku jurnjavu po automotodromu Grobnik bez automobila. Uz pratnju biciklista iz Biciklističkog kluba Rijeka te naglavne lampice, trkači će u 18 sati pojuriti sa startno-ciljne ravnine u utrku od 8 km (2 kruga) po mračnoj grobničkoj stazi. Bit će to jedinstvena prilika za trčanje po automotodromu Grobnik te postavljanje novih trkačkih rekorda staze. Najbrže trkače u cilju se očekuju oko 18:30, a do 19 sati svi trebaju biti natrag u svojim boksovima. Općina Čavle pobrinula se za finišerske medalje za prvih 150 sudionika, a TZO Čavle i udruga Palentar za okrjepu i druženje poslije utrke u Domu kulture Čavle.

Više informacije o održavanju kao i online prijave za sudjelovanje na Zimskoj Ligi - Igor Malešević potražite na Facebooku i Instagramu Zimske Lige - Igor Malešević. Online prijave traju do subote, 6. siječnja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...