NE zaboravite – Riječki karneval u nedjelju „zatvara“ promet u centru

Autor: Sanja Tumara 18.02.2023

Medjunarodna_karnevalska_povorka_-_trasa

U središtu grada zabranjuje se promet za sva vozila osim onih koja sudjeluju u karnevalskoj povorci, a javni prijevoz putnika organizira se sjevernim prometnim koridorom.

Rijeka - Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke u nedjelju 19. veljače, već uobičajeno, vrijedit će posebna prometna regulacija. Kako je izvijestila Turistička zajednica Grada Rijeke, u središtu grada zabranjuje se promet za sva vozila, osim onih koja sudjeluju u karnevalskoj povorci. U pojedinim ulicama i na određenim parkiralištima zabranjuje se parkiranje, a javni prijevoz putnika organizira se sjevernim prometnim koridorom.

Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke na području užeg centra grada uspostavit će se zona zabrane prometa za sva vozila, osim za vozila sudionika u karnevalskoj povorci. Sav promet, uključujući i vozila javnog gradskog prijevoza, usmjerit će se sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama F. la Guardije, Pomerio i Žrtava fašizma u smjeru zapad – istok, odnosno ulicama Školjić, I. Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio i F. la Guardije u smjeru istok – zapad.

Na dan karnevala, u vremenu od 10.00 do 23.00 sata, zabranit će se prometovanje svim vozilima na području užeg središta grada Rijeke, omeđeno ulicama:
Ulica Riva
Ulica Riva Boduli
Ulica Ivana Zajca
Ribarska ulica
Ulica Fiumara
Scarpina ulica
Adamićeva ulica
Jadranski trg
Ciottina ulica i južni ogranaka Ulice Erazma Barčića
Trpimirova ulica
Zadarska ulica
U svim ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale.

Policijski će službenici do 11.30 sati propuštati organizirane karnevalske grupe s alegorijskim kolima i ostale sudionike karnevalske povorke koji će doći autobusima iz smjera istoka duž ulica Fiumara, Scarpina i Adamićeva do mjesta okupljanja u Ulici Riva.

Ograničeni promet odvijat će se Krešimirovom, Trgom Žabica, odnosno Demetrovom, Wenzelovom te cestom D404 i Cindrićevom ulicom. Fizičko upravljanje prometom provest će uz pomoć policijskih službenika i službenika Prometnog redarstva.

U navedenom vremenu promet će se odvijati kako slijedi:
- promet vozila iz smjera zapada, na raskrižju Krešimirova – Manzonijeva preusmjeriti Manzonijevom ulicom i dalje na sjeverni koridor.
- na Jadranskom trgu na raskrižju Ciottina – Erazma Barčića zabranjuje se ulazak vozila prema Trpimirovoj i Zadarskoj
- na raskrižju ulica Erazma Barčića – Frana Kurelca i raskrižju ulica E. Barčića – Dolac, zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada prema Jadranskom trgu
- na raskrižjima u ulicama Riva i Ivana Zajca te Adamićevoj, zabranjuje se ulazak/izlaz vozila u/iz Zanonove i Henckeove
- na cesti D404, na raskrižju s Cindrićevom ulicom, zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada cestom D404 za sva vozila
- na raskrižju ulica Ribarske i Matije Gupca zabranjuje se izlaz vozila iz Ulice Matije Gupca
- na raskrižju Žrtava fašizma – Fiumara - Titov trg zabranjuje se skretanje svim vozilima iz Ulice Žrtava fašizma prema Fiumari odnosno centru, kao i prema Titovom trgu. Dopušteni smjer kretanja je isključivo ravno prema Ulici Rade Šupića.

Međugradskim autobusima čije je odredište autobusni kolodvor Žabica, dozvolit će se ograničeno prometovanje, odnosno vožnja Krešimirovom ulicom do autobusnog kolodvora
Dostavnim vozilima Hrvatske pošte također će se dozvoliti ograničeno prometovanje, odnosno vožnja do Trga Žabica i dalje do skladišta “Pod voltom”.

Sva vozila koja su u vrijeme održavanja karnevalske povorke smještena na području tržnice i putničkog terminala, preusmjeravat će se preko Demetrove ulice kroz lučko područje do raskrižja državne ceste D404 i prilazne ceste kontejnerskom terminalu Brajdica
U vrijeme zabrane prometa taksi vozila neće biti u mogućnosti pristupiti taksi stajalištu na Jelačićevom Trgu, taksi stajalištu na Putničkom terminalu i na Žabici te će u to vrijeme spomenuta taksi stajališta biti izvan funkcije.
U vrijeme zabrane prometa Ulicom Riva, taksi stajalište iz ulice Riva privremeno će se premjestiti u Ulicu Ivana Pavla II.

Promjena ima i kod organiziranja javnog gradskog, prigradskog i međugradskog prijevoza putnika. Autobusi koji dolaze iz smjera Kostrene, Drage i Grobnika usmjeravaju se na Titovom trgu preko sjevernog mosta, duž ulica Školjić, Ivana Grohovca do Ulice Žrtava fašizma te dalje istočnim krakom Ulice Žrtava fašizma, Ulicom Rade Šupića, Šetalištem Andrije Kačića Miošića do D404. Kretanje će nastaviti cestom D404 u smjeru zapada i dalje Cindrićevom ulicom do terminala prigradskog prometa Delta.
U odlasku s autobusnog terminala Delta, autobusi će se kretati redovnim trasama kretanja.

Autobusi koji dolaze iz smjera Opatije i Zameta skreću na raskrižju Krešimirove ulice i Manzonijeve ulice u Manzonijevu te nastavljaju prometovanje zajedničkom trasom koju koriste i autobusi koji dolaze iz pravca Pehlina i Drenove (F. la Guardije, Pomerio, Žrtava fašizma) do raskrižja Fiumara – Žrtava fašizma, gdje nastavljaju vožnju ravno preko mosta te duž ulica Rade Šupića, Šetalištem Andrije Kačića Miošića do ceste D404. Kretanje će nastaviti cestom D404 u smjeru zapada te dalje Cindrićevom ulicom do terminala prigradskog prometa Delta.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...