Neodgovoran pješak na autocesti A6 pretrčavao svih šest prometnih traka

Autor: Mia Mohorić 09.07.2024

prometna_zaobilaznica_2022__1_

Na mjestu gdje je pješak pretrčavao, dozvoljeno je kretanje vozilima brzinom od 110 km/h.

Rijeka - Otkada su u urbanim naseljima za kretanje pješaka uvedeni i električni romobili kao pomoćno pješačko sredstvo nerijetko svjedočimo događajima u prometu gdje se pješaci s romobilima umjesto po nogostupu kreću po kolniku.

Izdvajamo događaj iz prometa od petka, 5. srpnja, u kojem je sudjelovao neodgovoran pješak na autocesti A6 (Rijeka-Zagreb).

Policijski službenik 23-godišnjeg hrvatskog državljanina uočio je na autocesti A6 kod Vrbovskog u 11.30 sati kada je pretrčavao svih šest prometnih traka autoceste na mjestu gdje je inače dozvoljeno kretanje vozilima brzinom od 110 km/h. Srećom pa nije izazvao prometnu nesreću, ali svojim nesmotrenim i neodgovornim ponašanjem nije samo ugrozio svoju sigurnost već i svih vozača koji su u tom trenutku se kretali kolnikom i naglo morali smanjiti brzinu, pa je moglo doći i do lančanog sudara s tragičnim posljedicama. Zbog počinjenog prekršaja 23-godišnjak je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iz PU primorsko-goranske pozivaju sve građane, osobito korisnike pomoćnih pješačkih sredstava- romobili i dr., da se pješaci kreću isključivo nogostupom i da je zabranjeno njihovo zadržavanje i kretanje po kolniku jer time ugrožavaju primarno svoju sigurnost, ali i ostale sudionike u prometu. Takvim neodgovornim ponašanjem mogu izazvati i prometne nesreće s teškim posljedicama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...