Nordijsko hodanje u Kostreni

Autor: Tara Tomić 03.04.2024

NORDIJSKO_HODANJE_U_KOSTRENI-54719 foto - KŠR Gorovo

U nedjelju nastavak programa Stazom Počivala

Kostrena - Nastavak tradicionalne i odlične višegodišnje suradnje TZO Kostrena te KŠR Gorovo i Nordic Walking Team-a Opatija nastavlja se programom nordijskog hodanja i pješačenja i ove nedjelje pa će hodači, nakon pauze zbog uskrsnih blagdana, narednu nedjelju u Kostreni ponovno provesti aktivno.

U nedjelju 7. travnja, hodači će se okupiti na Žurkovu u 10:00 sati, kada će nakon vježbi zagrijavanja, sudionici u sklopu programa pod nazivom "Korakom do zdravlja" – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene, krenuti na pohod Stazom Počivala, posebnom stazom kojom se spajaju jedinstvena mjesta na kojima su nekad odmarale žene koje su nosile teški teret na leđima te koja je TZO Kostrena posebno obilježila i povezala u čast svim tim jakim ženama. Hodači će se kretati stazom Žurkovo (JK Galeb) – hotel Lucija Kostrena – crkva sv. Lucija – Stipići – Put mora – Žurkovo. Odlična je to lagana staza dužine 7 km, a predviđeno trajanje hoda je cca 2 sata.

Podsjetimo, organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a program vode licencirani instruktori nordijskog hodanja. U slučaju lošeg vremena, organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...