Novo onečišćenje u Kostreni

Autor: Portal Torpedo 10.06.2024

oneciscenje-mora-vjezba-2 Foto: ilustracija

Ina: „Uljni film koji se pojavio na dijelu površine mora pokraj Rafinerije posljedica je velike količine oborina koja je od noćas pala na Riječkom području, a koje je obilježilo i jugo pri čemu je došlo do ispiranja podzemlja“.

Kostrena – „Načelnik Kostrene Dražen Vranić potvrdio je u ponedjeljak da se na moru na području Kostrene, kraj Inine Rafinerije nafte Rijeka, pojavilo površinsko onečišćenje mora, uljni film, koje se sanira“, objavila je agencija Hina.

Kostrenski načelnik za Hinu je rekao kako je Općina Kostrena uputila dopise i zahtjeve svim mjerodavnima, kako bi hitno poduzeli sve da se uzrok otkrije i onečišćenje sanira u najkraćem roku, odnosno da se donesu akti kojima bi se naložilo onečišćivaču da poduzme sve da se onečišćenje ne ponovi.

Ina pak navodi: „Uljni film koji se pojavio na dijelu površine mora pokraj rafinerije posljedica je velike količine oborina koja je od noćas pala na Riječkom području, a koje je obilježilo i jugo pri čemu je došlo do ispiranja podzemlja“. Ina radi na sanaciji štete i nadzire more, kako ne bi došlo do širenja uljnog filma.

Lučki kapetan Darko Glažar potvrdio je da su djelatnici Lučke kapetanije izašli na teren i uočili uljni film u moru u blizini Ine, a o svemu je obaviještena Dezinsekcija.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...