Besplatni pregledi za građane u općinama Kostrena i Viškovo

Autor: Marina Pauletić 10.11.2022

nzzjz_pgz

Radi se o preventivnim pregledima te se pozivaju stanovnici navedenih općina da se odazovu akciji.

Kostrena/Viškovo - Općina Kostrena i Općina Viškovo na prijedlog NZZJZ PGŽ prihvatile su provedbu preventivnih javnozdravstvenih programa te tako omogućile svojim građanima besplatne preglede.

U suradnji s Općinom Viškovo, 10. studenog NZZJZ PGŽ provodi javnozdravstveni program „Skrining osteoporoze“ u svrhu prevencije i ranog otkrivanja promjena u mineralnoj gustoći kosti. Pregled obuhvaća ultrazvučno mjerenje gustoće kosti, a izračunavanjem rizika za nastanak bolesti osteoporoze i poduzimanjem preventivnih aktivnosti smanjuje se mogućnost razvoja komplikacija bolesti, odnosno prijeloma koji predstavljaju veliku opasnost posebice za osobe starije životne dobi.

U suradnji s Općinom Kostrena Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije 25. i 26. studenog te 6. prosinca provodit će javnozdravstveni program „Pregledi i edukacija za rano otkrivanje melanoma“, namijenjen svi građanima Kostrene, a svrha programa je dermatoskopskim pregledom madeža rano detektirati promjene u normalnom izgledu madeža. Pregled obuhvaća klinički pregled kože cijelog tijela i dermatoskopiju u svrhu detekcije atipičnih madeža te je predviđen za 120 građana Općine Kostrena, a provodit će ga liječnici KBC Rijeka u suradnji sa stručnim suradnicima NZZJZ PGŽ. Više informacija o narudžbama nalazi se na stranici Općine Kostrena.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...