"O nekim aspektima mirovinskog sustava u RH"- novo predavanje Sveučilišta za 3. dob

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.03.2022

wp-content/uploads/2021/12/umirovljenici-penzioneri-stariji-ljudi-osteoporoza-2400x1524_c.jpg

Na predavanju će se obraditi neki od najvažnijih aspekata mirovinskog sustava u RH. Raspraviti će se suvremeni trendovi, otvoriti neka kritička pitanja i pokušati dati odgovor na buduće tendencije.

Rijeka - Izv. prof. dr. sc. Vanja Smokvina s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, održat će u srijedu, 16. ožujka s početkom u 17 sati predavanje pod nazivom ”O nekim aspektima mirovinskog sustava u RH”. Predavanje će biti održano online putem platforme Zoom, a održava se u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja ”Sveučilište za 3. dob”.

Vrijeme: srijeda, 16.03.2022. u 17h
Mjesto: Zoom platforma Sveučilišta za 3.dob
Direktna poveznica: OVDJE (Meeting ID: 814 9416 4100; Passcode: 218496)
Predavač: izv. prof. dr. sc. Sanja Puljar D’Alessio, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Kontakt: spuljar@uniri.hr

Sažetak:
Na predavanju će se obraditi neki od najvažnijih aspekata mirovinskog sustava u RH. Raspraviti će se suvremeni trendovi, otvoriti neka kritička pitanja i pokušati dati odgovor na buduće tendencije. Predavanje je namijenjeno široj populaciji željnoj kritičkom promišljanju o mirovinskom sustavu.

O predavaču:
Vanja Smokvina izvanredni je profesor na Pravnom fakultetu u Rijeci, član Katedra za radno i socijalno pravo te prodekan za stručni studij.

Područje njegova interesa je radno i socijalno pravo u nacionalnom, EU i međunarodnom kontekstu te sportsko pravo. Bio je članom većeg broja radnih skupina za izradu raznih zakonskih tekstova te povjerenstava za izradu strateških dokumenata na nacionalnoj i regionalnoj razini. Autor je 7 knjiga i više od 40 poglavlja u knjigama, te znanstvenih i stručnih članaka.

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom, zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više, nudi od prosinca 2021. do travnja 2022. ciklus kratkih besplatnih predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.
Sve informacije o programu Sveučilišta za 3. dob pratite na UNIRI na mrežnim stranicama posvećenim S3D, ali i slobodno zatražite putem maila 3dob@uniti.hr i telefona 051 854-861.

sveuciliste_za_3__dob
Više sa portala torpedo.media ...