Obilježen Dan jedinstvenog europskog broja 112 za žurne službe sustava Civilne zaštite PGŽ

Autor: Nikola Cvjetović 09.02.2024

medunarodni_broj_112_veli_vrh-74013

Milan Marković, voditelj Županijskog centra 112 Rijeka, istaknuo je činjenicu da je Hrvatska u sustavu 112 od 2005. godine čime je svim građanima omogućena komunikacija sa žurnim službama preko jednog broja.

Rijeka - Unatoč lošim vremenskim uvjetima Stožer Civilne zaštite PGŽ zajedno s kolegama iz Područnog ureda Civilne zaštite Rijeka obilježili su Dan europskog broja 112 na vrhu/ koti Veli Vrh u blizini riječkog naselja Drenova. Točno u 12.00 sati zajedno s kolegama iz interventnih službi okupljenih u stožerima CZ, na dogovorenim kotama putem TETRA radio veze povezali su se sa Službama civilne zaštite Karlovac, Gospić i Pazin. Bitno je naglasiti da se ovim simboličnim činom pokazalo kako broj 112 objedinjuje i povezuje žurne službe, objasnio je Matko Škalamera, pročelnik PUCZ Rijeka te zahvalio svima na odazivu.

Milan Marković, voditelj Županijskog centra 112 Rijeka, istaknuo je činjenicu da je Hrvatska u sustavu 112 od 2005. godine čime je svim građanima omogućena komunikacija sa žurnim službama preko jednog broja. Samo u 2023. godinu više od 100 tisuća pozova građana zaprimljeno je preko 112, rekao je Marković. Načelnik Stožera CZ PGŽ Mladen Šćulac i Ermina Duraj, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine čestitali su Dan 112 Djelatnicima Županijskog centra 112 kao i svim njihovim kolegama u sustavu posebno istaknuvši njihov veliki doprinos sustavu sigurnosti. Pročelnica Duraj naglasila je kako je sustav civilne zaštite u Primorsko-goranskoj županiji jedan od najboljih u RH-a, a svoju su spremnost i profesionalnost pokazali u brojnim akcijama, od poplava u Gorskom kotaru do velikih potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji kada su među prvima otišli pomoći stradalnicima. „Ovaj dan prilika je da im čestitamo ali i zahvalimo u ime stanovnika PGŽ-e na svemu što čine kako bi se svi mi osjećali sigurno, rekla je Duraj


pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...