Objavljen javni poziv za dodjelu potpora i subvencija za poticanje razvoja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti na području Općine Viškovo

Autor: Nikola Cvjetović 01.03.2024

majevica_viskovo_2023__41_

U svim mjerama riječ je o nepovratnim potporama koje Općina dodjeljuje subjektima malog gospodarstva utvrđenim Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva.

Viškovo - Općina Viškovo objavila je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za poticanje razvoja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti na području Općine Viškovo za 2024. godinu. Osim uobičajenih mjera poput poticanja osnivanja novih gospodarskih subjekata, potpora za nabavu opreme i inventara, subvencija kamata na poduzetničke kredite, Općina Viškovo ima i neke specifične mjere poput potpora za zapošljavanje bivših stipendista i potpora za zapošljavanje mladih osoba nakon stručnog osposobljavanja. Javni poziv s popisom svih mjera koje će se provoditi te svim informacijama i pripadajućim obrascima objavljen je na općinskim web stranicama.

„Ovaj Javni poziv za dodjelu potpora i subvencija za poticanje razvoja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti vrijedan je nešto više od 53 tisuće eura. Da je riječ o odlično prihvaćenom programu govori i podatak da smo samo prošle godine odobrili ukupno 54 potpore i subvencije. Najveći broj odnosno 36 potpora odobreno je za nabavu opreme i inventara, a 14 potpora za osnivanje novih gospodarskih subjekata. U proteklih 7 godina, potpore i subvencije primilo je nešto manje od 150 gospodarskih subjekata za što je Općina Viškovo izdvojila oko 150 tisuća eura. Te subvencije i potpore, među ostalim, pomogle su mnogima koji tek kreću u svijet poduzetništva. Programom poticanja razvoja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti na području Općine Viškovo doprinosimo jačanju konkurentnosti poduzetnika na tržištu, poticanju investicija te ulaganju u proizvodne procese, potičemo zapošljavanja i samozapošljavanja te pokretanje novih poslovnih procesa, ali i osiguravamo dostupnije izvore financiranja aktivnosti vezanih uz poslovne procese poduzetnika. U sljedeće tri proračunske godine za provedbu tog Programa i njegovih 12 mjera planirano je oko 160 tisuća eura.“, kaže općinska načelnica Sanja Udović.

U svim mjerama riječ je o nepovratnim potporama koje Općina dodjeljuje subjektima malog gospodarstva utvrđenim Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva. Rok za podnošenje zahtjeva je do iskorištenja sredstava koja su osigurana po pojedinoj mjeri, a najkasnije do 30. studenog 2024. godine. U slučaju iskorištenja osiguranih sredstava po pojedinoj mjeri moguća je izmjena javnog poziva kao posljedica preraspodjele raspoloživih sredstava između pojedinih mjera.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...