Objavljen Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Vijeća časti Županijske skupštine Primorsko-goranske županije

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.11.2022

vijece-casti-sud

Vijeće časti je tijelo koje prati primjenu Kodeksa ponašanja članova Županijske skupštine te odlučuje u drugom stupnju o odlukama Skupštine o povredama Kodeksa ponašanja.

Rijeka - Županijska skupština Primorsko-goranske županije, Odbor za izbor, imenovanja i dodjelu povelja i priznanja objavila je Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Vijeća časti Županijske skupštine PGŽ. Vijeće časti je tijelo koje prati primjenu Kodeksa ponašanja članova Županijske skupštine te odlučuje u drugom stupnju o odlukama Skupštine o povredama Kodeksa ponašanja.

Vijeće časti čine predsjednik i dva člana koje na prijedlog Odbora za izbor, imenovanja i dodjelu povelja i priznanja imenuje Županijska skupština i to iz reda osoba nedvojbenoga javnog ugleda u lokalnoj zajednici temeljem provedenog izbora po javnom pozivu i na osnovu njihovih sposobnosti, profesionalnih kvaliteta i besprijekornog profesionalnog ponašanja.

Mandat predsjednika i članova Vijeća časti traje do isteka mandata članova Županijske skupštine. Rok za podnošenje prijedloga je do 31. prosinca.

Javni poziv, obrazac za predlaganje i obrazac izjave kandidata dostupni su na internet stranici Primorsko-goranske županije.

Više sa portala torpedo.media ...