Objavljen Lokvarski kalendar za 2024. – u novu godinu s maglom

Autor: Sanja Tumara 31.12.2023

isuseno_lokvarsko_jezero_2023__2_ Foto: arhiva

U lipnju počinje razdoblje vedrine i svjetlosti koja će biti nagovještaj stabilnog vremena, dok će, primjerice, rujan biti više oblačan nego vedar uz razdoblje jakih vjetrova, najavljuje Lokvarski kalendar.

Lokve – „U novu godini ući ćemo s visokom, a kasnije s niskom maglom. Izmjenjivat će se toplija i hladnija razdoblja…“ Prognoza je to Lokvarskog kalendara za siječanj 2024. godine. U lipnju počinje razdoblje vedrine i svjetlosti koja će biti nagovještaj stabilnog vremena, dok će, primjerice, rujan biti više oblačan nego vedar uz razdoblje jakih vjetrova, najavljuje Lokvarski kalendar.

Predstavljanje ovog legendarnog Kalendara za novu godinu bilo je posebno jer je nakon 4 godine održano u obnovljenoj Zavičajnoj zbirci, rekli su organizatori iz Udruge Ljubitelji lokvarskih starina.

Lokvarski kalendar za 2024. može se kupiti u Lokvama, u Caffeu bar „Floyd“, Buffetu „Iskra” te u Frizerskom salonu „Nataša” ili u Udruzi ljubitelja lokvarskih starina.

Uz predstavljanje, posjetitelji su mogli razgledati i foto izložbu o izgradnji jezera te Prvom svjetskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji održanom na Omladinskom jezeru, koje je tema ovogodišnjeg kalendara.

Završimo tekst s jednom poticajnom izrekom iz Kalendara koje zapisuje Mirjana Pleše – „Žive moment koji ne moreš složet va riči“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...