Objavljeni Javni poziv za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija u cilju održivog razvoja KTR “Putovima Frankopana”

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 28.09.2022

kastel

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana obuhvaća 17 frankopanskih kaštela i dvoraca te tri sakralna zdanja, od čega su u osam objekata smješteni interpretacijski centri.

Rijeka - Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije, raspisao je Javne pozive za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga i umjetničkih organizacija te manifestacija lokalne samouprave u cilju održivog razvoja Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Jednodnevni i višednevni programi, projekti i manifestacije udruga i umjetničkih organizacija su aktivnosti koje su sadržajno inspirirane isključivo Frankopanima i frankopanskim temama s ciljem promidžbe i nadogradnje Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana, sadržavaju autohtonu priču o Frankopanima i interpretiraju Kulturno-turističku rutu Putovima Frankopana.

Prijavljene manifestacije lokalne samouprave moraju se odvijati na području najmanje jedne od dvadeset lokaliteta Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana obuhvaća 17 frankopanskih kaštela i dvoraca te tri sakralna zdanja, od čega su u osam objekata smješteni interpretacijski centri. Ruta daje novu društveno-ekonomsku vrijednost kroz turističku valorizaciju te doprinosi zadovoljavanju kulturnih, društvenih i ekonomskih potreba regije.

Više o inofrmacija o javnim pozivima dostupo je na POVEZNICI.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...