Očevidom isključen tehnički i prirodni uzrok požara u hotelu Miramar

Autor: Nikola Cvjetović 15.04.2023

hotel_miramar_lovran_zgariste_2023__1_

Prema prvim procjenama materijalna šteta nastala uslijed požara je znatna, a točan iznos štete bit će utvrđen naknadno.

Lovran - Iz PU Primorsko-goranske javljaju da su danas, 15. travnja, nakon što su se stekli uvjeti za provedbu, obavili očevid požara koji je izbio prije dva dana u napuštenom lovranskom hotelu Miramar.

Očevidom, kojeg su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara isključen je tehnički i prirodni uzrok požara. Prema prvim procjenama materijalna šteta nastala uslijed požara je znatna, a točan iznos štete bit će utvrđen naknadno. Policija nastavlja s utvrđivanjem svih relevantnih činjenica i okolnosti izbijanja požara.

hotel_miramar_lovran_zgariste_2023__3_

Također, u kratkom razgovoru općinski načelnik Bojan Simonič istaknuo je da se hotel nalazi u zaštićenoj kulturnoj cjelini pod zaštitom konzervatora te će biti potrebno s njima se konzultirati oko toga što će s ostatkom hotela činiti. Neki brinu da će nakon ovoga "niknuti" još jedna moderna, betonska zgrada, no Simonič ističe kako to nije moguće.

-To se ne može dogoditi jer je cijeli Lovran posebnim rješenjem Ministarstva kulture zaštićen kao povijesna cjelina. Ukoliko i dođe na njeno mjesto zamjenska građevina ona će se morati arhitektonski i stilski uklopiti - prema uputama konzervatora, istaknuo je načelnik Lovrana.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...