ODRŽAN 5. PROGRAMSKI KONGRES UNIJE KVARNERA Usvojen novi program stranke s ciljem izgradnje modernije i konkurentnije regije Kvarner

Autor: Nikola Cvjetović 09.05.2022

unija_kvarnera_rabac_kongres__1_

Posebno je istaknut problem alarmantnog gubitka stanovništva, gospodarskog stagniranja kao i pasivne uloge dosadašnjih politika vladajućih u proaktivnom uključivanju u rješavanju tih ogromnih problema.

Rabac/Rijeka - Nakon što su prethodnih godina održani kongresi na Lošinju, Cresu i Rabu ove godine održan je kongres na kvarnerskom dijelu susjedne Istarske županije. Najviše tijelo ove kvarnerske regionalne stranke, Senat, održalo je tijekom proteklog vikenda dvodnevni programski kongres na kojem se raspravljalo o ciljevima stranke u narednom periodu.

unija_kvarnera_rabac_kongres__5_

Senat je raspravljao i o ostvarenim rezultatima na proteklim lokalnim izborima. Izraženo je zadovoljstvo s odličnim rezultatom, posebno je istaknut uspjeh ulaska Unije Kvarnera po prvi put u gradsko vijeće grada Rijeke, kao i zadržavanjem parlamentarnog statusa u niz gradova i općina riječkog prstena, Liburnije i na kvarnerskim otocima. Na kongresu je usvojen i novi program stranke koji definira sve bitne elemente u cilju izgradnje modernije i konkurentnije regije Kvarner. Posebno je istaknut problem alarmantnog gubitka stanovništva, gospodarskog stagniranja kao i pasivne uloge dosadašnjih politika vladajućih u proaktivnom uključivanju u rješavanju tih ogromnih problema. Senat Unije Kvarnera je definirao i vrlo konkretne ciljeve stranke na budućim parlamentarnim i lokalnim izborima. U cilju ostvarivanja svega navedenog Unija Kvarnera će putem svojih vijećnika predlagati konkretne mjere za poboljšanje uvjeta života stanovnika naše regije. Unija Kvarnera će u narednom periodu o zaključcima kongresa upoznati i druge političke stranke s kojima surađuje ili dijeli slične programske poglede na razvoj Kvarnera.

unija_kvarnera_rabac_kongres__4_
unija_kvarnera_rabac_kongres__3_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...