Održana 5. Koordinacija Županijskih obalnih centara

Autor: Marina Pauletić 25.04.2024

zoc-81579

Ovogodišnjem izdanju Koordinacije domaćin je bila Splitsko-dalmatinska županija te se ista održala na otoku Hvaru.

Split/Rijeka - Jadranski edukativno-istraživački centar za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (ATRAC) održao je 5. Koordinaciju Županijskih obalnih centara (ŽOC). Ovogodišnjem izdanju Koordinacije domaćin je bila Splitsko-dalmatinska županija te se ista održala na otoku Hvaru.

Koordinaciji su prisustvovali uži sastavi ŽOC-eva Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije. Koordinaciju je, kao i prethodne četiri, podržalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uz aktivno sudjelovanje predstavnika Uprave sigurnosti plovidbe.

I ove godine je uspješno ispunjen osnovni cilj Koordinacije, a to je prepoznavanje različitosti postojećih županijskih sustava reagiranja, razmjena iskustava raznih ŽOC-eva te definiranja ujednačenih standarda pripravnosti i reagiranja.

Od strane Primorsko-goranske županije, na koordinaciji su sudjelovali resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić, voditelj Odsjeka za promet Sinisa Rajačić i tajnik ŽOC-a Vedran Brajdić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...