Održano dječje otvorenje Kuće halubajskega zvončara

Autor: Marina Pauletić 04.05.2024

DJECJI_DAN_HALUBAJSKI-81706

Radosna djeca istraživala postav i uživala u programima.

Viškovo - Dječji smijeh i veseli prigodni programi obilježili su subotu, 4. svibnja, kad je u Viškovu održano dječje otvorenje Kuće halubajskega zvončara. Nekoliko dana nakon što su ovu novu ustanovu u kulturi svečano otvorili ugledni odrasli gosti, došao je red da je otvore i djeca.

DJECJI_DAN_HALUBAJSKI_

Zabavan program uključivao je glazbu koju je puštala DJ Mirilo te nastupe Emilija Alcantara i Nives Soldičić iz Cirkeros cirkusa, kao i ludorije Marka Klauna. Djeca su mogla pokazati svoju kreativnost sudjelujući u radionici izrade “zvončuka” ili crtati i bojiti te svojim radovima sudjelovati u izložbi koja je nastala na licu mjesta. Igrao se memori s likovima iz lokalnih narodnih priča, te naravno likovima zvončara. Velik je interes privukao organizirani “lov na čudovišta”, ali najveće su zvijezde svakako bili mići Halubajski zvončari, čijim je nastupom službeno otvoren program.

DJECJI_DAN_HALUBAJSKI-28431

Mali su posjetitelji čitavog dana obilazili Kuću halubajskega zvončara te je dobro upoznali. Bila je to prigodna, simbolična najava budućih aktivnosti ove ustanove, koje će u velikoj mjeri biti usmjerene upravo djeci, a organizirat će se tijekom cijele godine. Ogroman odaziv, bogat program i odlično raspoloženje bili su pokazatelj kako Kuća halubajskega zvončara neće biti samo izložbeni prostor, već kulturno žarište otvoreno čitavoj lokalnoj zajednici, ali i zainteresiranim posjetiteljima sa šireg prostora.

Sve novosti i informacije vezane uz rad Kuće halubajskega zvončara moći ćete pratiti na stranicama www.khz.hr.

DJECJI_DAN_HALUBAJSKI-72015
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...