Općina Čavle objavila javni poziv - Srednjoškolcima besplatne knjige, studentima novčani bon

Autor: Nikola Cvjetović 12.07.2023

opcina_cavle-10268

Općina Čavle je osjetljiva na potrebe obitelji s djecom pa smo zbog toga i ove godine osigurali sredstva u proračunu za nabavku knjiga za srednjoškolsko obrazovanje, ali i jednokratne novčane pomoći za studente, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Čavle - Općina Čavle je i ove godine osigurala sredstva za nabavku školskih udžbenika za učenike srednjih škola za 2023./2024. školsku godinu. Pravo na besplatne knjige imaju srednjoškolci čiji roditelji zadovoljavaju jedan od uvjeta iz Odluke o socijalnoj skrbi na području Općine Čavle i to: socijalni uvjet, uvjet prihoda ili poseban uvjet.

- Općina Čavle je osjetljiva na potrebe obitelji s djecom pa smo zbog toga i ove godine osigurali sredstva u proračunu za nabavku knjiga za srednjoškolsko obrazovanje, ali i jednokratne novčane pomoći za studente. Nastavak obrazovanja je važan jer će, nadamo se, tim mladim ljudima omogućiti brže zapošljavanje, ali i pronalaženje bolje plaćenog radnog mjesta te na taj način sami sebi osigurati financijski stabilnost, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

ivana_cvitan_polic


Uz pisani zahtjev, potrebno je priložiti slijedeću dokumentaciju ovisno u uvjetu:


Socijalni uvjet: zahtjev, preslika oba osobne iskaznice roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i preslika rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad Rijeka.


Uvjet prihoda: zahtjev, preslika oba osobne iskaznice roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i platne liste za oba roditelja zadnja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva. Mjesečni prihod obitelji da bi učenik ostvario pravo na besplatne udžbenike ne smije biti veći od: 400 eura za dva člana obitelji, 530 eura za tri člana obitelji i 660 eura za četiri člana obitelji.


Poseban uvjet (ostvaruje dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata): zahtjev, preslika osobne iskaznice oba roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i preslika rješenja Ministarstva branitelja.
Zahtjevi se primaju u Upravnom odjelu Općine Čavle do 27.srpnja 2023.godine, a dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 208-310.

knjige-78152


Također pravo na pomoć za obrazovanje, odnosno nabavku udžbenika mogu ostvariti i redovni studenti čiji roditelji zadovoljavaju jedan od gore spomenutih uvjeta iz Odluke o socijalnoj skrbi Općine Čavle. Studenti tako mogu, za nabavku sveučilišnih udžbenika, dobiti jednokratnu novčanu pomoć.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...