Općina Jelenje ishodovala građevinsku dozvolu za dogradnju Dječjeg vrtića "Grobnički tići" u Podhumu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 20.07.2022

vrtic_podhum_jelenje

Projekt uključuje izgradnju novog krila dječjeg vrtića, povezivanje zgrade u cjelinu, povećanje parking-prostora i uređenje zelenih površina.

Jelenje - Općina Jelenje ishodovala je građevinsku dozvolu za kapitalni projekt dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića „Grobnički tići“ u Podhumu. Cijeli zahvat prema troškovniku gradnje iznosi 5,8 milijuna kuna. Projekt uključuje izgradnju novog krila dječjeg vrtića, povezivanje zgrade u cjelinu, povećanje parking-prostora i uređenje zelenih površina.

Izvodit će se građevinsko-obrtnički i hidroinstalacijski radovi, elektrotehnički radovi, strojarski radovi, vatrodojava te će se opremiti prostor. Napomenimo i to da se projektom, osim dogradnje i opremanja zgrade dječjeg vrtića, uređuje i parking s oborinskom odvodnjom.

Također, projektom će se proširiti kuhinja, sanitarije vrtića, nova soba dnevnog boravka i garderoba u postojećoj zgradi. Dječji vrtić dogradit će se na jugoistočnom dijelu u dvije etaže – prizemlje i kat. Dograđeno prizemlje sastojat se od natkrivenog ulaza, vjetrobrana, garderobe, dnevnog boravaka i sanitarija. Ulaz na kat bit će moguć i s vanjske strane, pomoću vanjskog stubišta, koje će biti i veza sa starim dijelom. Izgradit će se pritom i novo krovište.

Zbog nadogradnje i proširenja vrtića, odnosno povećanja potrebnog učinka grijanja, predviđa se i novi kotao na pelete uz zadržavanje postojećeg kotla na lož-ulje kao pričuve. Izgradit će se tako nova kotlovnica. Kako bi se ispunili svi uvjeti zaštite od požara, projektirat će se, uz osnovne elektrotehničke instalacije, i sustav za dojavu o požaru za cijeli objekt.

Kreće se s postupkom financiranja projekta apliciranjem na natječaje (HR i EU fondovi) te uz pomoć Primorsko-goranske županije i vlastitim sredstvima. Završetkom projekta riješit će se problem broja neupisane djece koja zadovoljavaju uvjete upisa u dječji vrtić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...