Općini Fužine 480 tisuća eura bespovratnih sredstva za projekt „Zaželi-imaš podršku“

Autor: Marina Pauletić 14.02.2024

1_Fuzine_pogled_na_Bajer_jezero_s_Preradovicevog_vrha-23507 Foto: ilustracija

Projekt će trajati 36 mjeseci, a bit će sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Općina Fužine – Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju kojom je Općina Fužine ostvarila pravo na bespovratna sredstva u ukupnom iznosu projekta „Zaželi – imaš podršku“, koji je vrijedan 480 tisuća eura.

„Aktivno podržavajući naše najranjivije sugrađane, pokazujemo visoku razinu empatije i solidarnosti, ključnih vrijednosti za naš daljnji napredak i odgoj budućih generacija. Ključno je da ove prakse i slični projekti imaju kontinuitet kako bismo izgradili snažniju i suosjećajniju zajednicu“, istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

Projekt će trajati 36 mjeseci, a bit će sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali. Projektni ciljevi utemeljeni su, s jedne strane, na povećanju razine socijalne uključivosti i poboljšanju kvalitete života starijih i onemoćalih pripadnika lokalne zajednice, a s druge strane osnaživanje teže zapošljivih osoba koje će nakon projekta moći konkurirati na tržištu rada te se izdvojiti iz nezapošljivih, odnosno ranjiivih skupina. Kroz projekt će se zaposliti jedanaest osoba, od toga, jedan voditelj projekta i 10 pružatelja usluga, točnije gerontodomaćica.

Rok za realizaciju projekta počinje teći potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Općine Fužine kao nosioca projekta.

Nakon potpisivanja Ugovora o financiranju projekta, Općina Fužine objavit će Javni poziv za iskaz interesa ciljnoj skupini, odnosno osobama koje kroz projekt „Zaželi-imaš podršku“ žele ostvariti uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu. Javni poziv za iskaz interesa bit će objavljen na mrežnim stranicama Općine Fužine, oglasnim pločama te putem radija Gorski kotar.

Ovo je već treći put kako Općina Fužine posredstvom Europskog socijalnog fonda, pruža potporu i podršku u svakodnevnom životu starijem stanovništvu te kroz projekt zapošljava radnike iz skupine teže zapošljivih osoba. Vrijednost prva dva uspješno realizirana projekta Zaželi iznosila su nešto više od 280 tisuća eura.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...