Osigurano 1,38 milijuna eura za II. fazu projekta Zdravstveni centar Rujevica – Zapad

Autor: Portal Torpedo 17.07.2023

vojko_braut_press Foto: PGŽ

Na novinarski upit o izgradnji glamping kampa u Lubenicama na Cresu, zamjenik župana Vojko Braut je odgovorio kako je lokacija za kamp predviđena županijskim Prostornim planom kao i Prostornim planom Grada Cresa.

Rijeka - Na 19. sjednici Županijske skupštine PGŽ-a koja će biti održana u četvrtak 20. srpnja u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, razmatrat će se prijedlog odluke o rasporedu proračunskih sredstava Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanica Rijeka, u visini od 1,38 milijuna eura za financiranje II. faze projekta Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad, izvijestio je zamjenik župana Vojko Braut na redovitom susretu s novinarima.

Kako je pojasnio, I. faza grubih radova i iskopa je okončana te je provedena javna nabava za II. fazu koja obuhvaća izgradnju objekta HGSS-a, sletnih staza i interne prometnice. Za izvođača radova odabran je GP KRK. Potpisivanje ugovora očekuje se do kraja srpnja, a uvođenje u posao početkom kolovoza. Radovi bi se trebali okončati u prvom kvartalu iduće godine.

Zamjenik je dodao da je izdana i lokacijska dozvola te je pri završetku projektiranje III. faze koja uključuje izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, a čiji se završetak planira početkom 2025. godine. Nositelj II. faze radova je HGSS – Stanica Rijeka, a III. faze Primorsko-goranska županija, odnosno Zavod za hitnu medicinu PGŽ-a.

„Projekt ide bez problema, a suradnja s HGSS-om i Gradom Rijeka, u čijem je vlasništvu zemljište, ide jako dobro. Na javnu nabavu nije bilo žalbi i provedena je otprilike milijun kuna ispod procijenjene vrijednosti investicije. Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu. Projekt je kompliciran, ali sam jako zadovoljan kako napreduje“, zaključio je Braut i dodao da će se na Županijskoj skupštini razmatrati i prijedlog odluke o sufinanciranju projekta dogradnje OŠ Omišalj – PŠ Dobrinj te prijedlog o mirovanju mandata članice Silvije Crnić (HDZ).

Raspisan je i Javni poziv za dodjelu kapitalnih donacija udrugama nacionalnih manjina i vjerskim organizacijama s područja Gorskog kotara za uređenje/obnovu objekata te vjerskim organizacijama na području Primorsko-goranske županije za vanjsku obnovu objekata vjerskih organizacija. Raspon sredstava namijenjen financiranju pojedine kapitalne donacije iznosi od 3.000,00 eura do najviše 15.000,00 eura. Ukupna vrijednost ovog Javnog poziva iznosi 100.000,00 eura, a otvoren je do 18. kolovoza 2023. godine.

U sklopu programa Investicije u zdravstvenu infrastrukturu te Ulaganje i opremanje objekata, Zavodu za hitnu medicinu PGŽ-a raspoređuje se 68.000,00 eura za nabavu tri defibrilatora za Ispostave Rijeka, Čabar i Vrbovsko. Thalassotherapiji Opatija dodjeljuje se 112.500,00 eura za dobavu i ugradnju lifta u zgradi „Fizijatrija“ te 57.000,00 eura za nabavu medicinske opreme za Odjel pulmologije radi proširenja djelatnosti. Za godišnje troškove redovnog servisiranja opreme u Lječilištu Veli Lošinj predviđeno je 30.000,00 eura.

Primorsko-goranska županija dobila je priznanje za transparentnost proračuna. Prema istraživanju Instituta za javne financije dobila je maksimalan broj bodova, odnosno peticu. Transparentnost je mjerena brojem objavljenih pet ključnih proračunskih dokumenata u razdoblju od studenog prošle do travnja ove godine.

Na novinarski upit o izgradnji glamping kampa u Lubenicama na Cresu, zamjenik je odgovorio kako je lokacija za kamp predviđena županijskim Prostornim planom kao i Prostornim planom Grada Cresa. U postupku je izrada urbanističkog plana uređenja lokacije, što je obveza propisana Prostornim planom, a koji potom ide na Gradsko vijeće, rekao je zamjenik, napomenuvši da je za više informacija potrebno obratiti se Gradu Cresu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...