Otvorena sportska dvorana u Loparu na Rabu, investicija vrijedna 30 milijuna kuna

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 25.11.2022

dvorana_lopar_otvorenje1

Vrijednost sportske dvorane iznosi 30 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran iz državnog proračuna posredstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 16,5 milijuna kuna, dok je Primorsko-goranska županija za projekt osigurala iznos od 3 milijuna kuna.

Lopar- U Loparu na otoku Rabu svečano je otvorena nova sportska dvorana. Vrijednost sportske dvorane iznosi 30 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran iz državnog proračuna posredstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 16,5 milijuna kuna, dok je Primorsko-goranska županija za projekt osigurala iznos od 3 milijuna kuna. Sam dvoranski prostor ovog polivalentnog sportskog objekta zadovoljava školske pedagoške standarde i većinu standarda za regionalna, državna i međunarodna natjecanja. Dvorana se mrežastim zastorima može funkcionalno podijeliti u tri manja “broda” dvorane, a tribine i stajaća mjesta ukupnog su kapaciteta 300 gledatelja.

Na ovom velikom događaju za Općinu Lopar, ali i cijeli otok Rab, kojem je nazočio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima, zamjenik župana Vojko Braut istaknuo je kako je ova dvorana puno više od sportske infrastrukture.

„Izgradnjom reprezentativne sportske dvorane, čemu je svoj doprinos dala i Županija, stvoreni su uvjeti za bavljenje sportskim aktivnostima svih generacija Rabljana, a vjerujem da se ovom projektu najviše raduju mladi, oni koje želimo zadržati na našim otocima jer su upravo oni jamstvo života u svim otočkim sredinama“, kazao je zamjenik Braut i podsjetio na ulaganja Županije i razvoj projekata lučke infrastrukture, dostupne i kvalitetne zdravstvene usluge, povećanje kapaciteta za smještaj najstarijih otočana te podizanje odgojno-obrazovnih standarda.

dvorana_lopar_otvorenje

„Pred dovršetkom je kapitalni projekt dogradnje i temeljite rekonstrukcije Osnovne škole Ivana Rabljanina kojeg PGŽ realizira u partnerstvu s Gradom Rabom i primjer je dobre partnerske suradnje Županije i jedinica lokalne samouprave. Prije dvije godine ta je škola bila obuhvaćena projektom energetske obnove, a dogradnjom će dobit će osam novih učionica, četiri nova kabineta kao i ostale popratne sadržaje. Velika su to i važna ulaganja na otoku Rabu u čemu značajan doprinos daje i Vlada RH, na čemu se zahvaljujem“, kazao je.

Dodao je kako će nova sportska dvorana biti i centar društvenih aktivnosti u Loparu, što je doprinos strategiji PGŽ-a da se u svim sredinama županije osiguraju uvjeti za bavljenje sportom.

Premijer Andrej Plenković rekao je kao je dvorana impresivna i značajan doprinos kvaliteti života otočana. “Zadovoljstvo mi je biti s vama i dijeliti ovaj užitak”, rekao je premijer Plenković i izrazio uvjerenje da će se taj, kako je ocijenio, impresivan sportski objekt koristiti za brojne sportske, ali i za kulturne i druge društvene djelatnosti.

dvorana_lopar_otvorenje3

Načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc istaknuo je da će sportska dvorana biti na usluzi svim generacijama, kao i djeci iz područne škole u Loparu. “Moramo svi sanjati takve objekte i standarde da bi mladi imali volju i želju živjeti na otoku i u tako malim mjestima”, kazao je.

Nakon službenog otvorenja i sportske demonstracije vještina od strane članica i članova Karate kluba Rab-Enpi, u prigodnom dijelu programa nastupala su djeca Osnovne škole Ivana Rabljanina, područna škola Lopar, pučki pjevači – izdvojena sekcija KUD-a San Marino Lopar i ženska klapa „Užanca“.

Na svečanosti u Loparu prisustvovali su i potpredsjednik i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

dvorana_lopar_otvorenje2
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...