Ove subote 175. „Zeleni Kastav“

Autor: Marina Pauletić 24.05.2024

Zeleni_kastav-35960 Foto: arhiva

U tijeku je i organizacija jednog zanimljivog predavanja koje će se održati u sklopu obilježavanja Dana Grada Kastva.

Kastav – U tijeku je organizacija 175. „Zelenog Kastva“ koji će se održati na Fortici u subotu, 25. svibnja u vremenu od 9 do 13 sati, u redovnom terminu. U slučaju loše vremenske prognoze, sajam će se održati u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD Matija Katalinić u Kastvu.

Na sajmu će još biti presadnica starih sorti pomidora, paprike, tikvica, balancana, krast peršina i celera, nešto cvijeća te svježeg zelenog povrća u izobilju - blitve, špinata, kelja, raznih vrsta salata, mladog krumpira, mlade cikle i mlade mrkve, vezice mlade kapulice, korabe, mladog graška, možda se nađu i prve „lovranske črešnje“, a bit će i sireva, jogurta, mlijeka, suhomesnatih proizvoda, povrtnih namaza i ukiseljenog povrća, marmelada, sirupa i sokova, raznih vrsta brašna, kruha i slastica.

U tijeku je i organizacija jednog zanimljivog predavanja koje će se održati u sklopu obilježavanja Dana Grada Kastva - u ponedjeljak, 27. svibnja u 18,30 sati. Alen Papišta održat će predavanje „Sv. Hildegarda – hrana kao lijek“, praktična primjena prehrane s receptima. Predavanje će se održati u „Učionici u prirodi“ koja se nalazi 20 metara niz stepenice uz Oštariju Fortica.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...