Pametni znaju čemu služi pojas

Autor: Sanja Tumara 10.08.2022

pojas_ilustracija_2 Foto: ilustracija

PU primorsko-goranska: Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

RIJEKA – Tijekom srpnja su policijski službenici u prometu, među ostalim akcijama, pojačano nadzirali i korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentirano je ukupno 428 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 397 prekršaja se odnosi na vozače i to 303 su vozači osobnih vozila, a 94 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 28, a u teretnim vozilima tri putnika. Ukupno je zatečeno pet putnika na stražnjim sjedalima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.
U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1375 vozača, od kojih su njih 993 vozači osobnih vozila, 239 vozači teretnih vozila, 11 vozači autobusa te 132 vozači ostalih vozila. Uz to je kontrolirano 436 putnika u osobnim, 33 u teretnim vozilima, 18 putnika u autobusima te četiri putnika u ostalim vozilima. Na prednjim sjedalima kontrolirano je 312 putnika, dok je na stražnjim sjedalima kontrolirano 123 putnika, od kojih je 30 djece.
S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Više sa portala torpedo.media ...