Pitamo vas: Koja vam je najbolja plaža?

Autor: Sanja Tumara 04.08.2022

plaza more kamencici

The Guardian je objavio svoju listu najboljih europskih plaža, među kojima se našla i lošinjska uvala Krivica. No, nas zanima koja je vama najbolja plaža, što to ima da joj se uvijek vraćate?

RIJEKA – Raspisali su se mediji jučer da je ugledni britanski časopis The Guardian među 40 najboljih plaža u Europi za 2022. godinu svrstao i tri hrvatske, uvalu Mlini na Paklinskim (Paklenim) otocima, plažu Divna na Pelješcu te, kao prvu na popisu hrvatskih plaža – uvalu Krivica na Lošinju.
Kažu Britanci da „možda šljunčanu plažu u Krivici čini posebnom činjenica da morate pješačiti niz kamenitu stazu 30 minuta – i ponovno se vraćati. Nagrada za to je bistra, duboka tirkizna voda u zaštićenoj uvali okruženoj borovima, a društvo vam prave samo jedrilice u uskom kanalu". Lošinj opisuju kao dugačak izobličen otok u Kvarnerskom zaljevu i kao jedno od najmirisnijih mjesta u Hrvatskoj, s nevjerojatnim mnoštvom samoniklog bilja.
No, više od mišljenja uglednog časopisa, nas zanima mišljenje naših čitatelja. Zato vas pitamo – koja je vama najbolja i najdraža plaža, koji su razlozi za to, što je to izdvaja od svih ostalih divnih hrvatskih plaža?