Planinarskim i biciklističkim stazama Jelenja uz pomoć platformi #JelenjeBike i #JelenjeHike

Autor: Sanja Tumara 25.04.2022

wp-content/uploads/2021/07/opcina_jelenje_panorama.jpg

Riječ je o devet biciklističkih staza i šest planinarskih putova koji su potpuno novomarkirani i označeni i daju dodatnu sigurnost svima koji se odluče na boravak u prirodi.

Jelenje – Kaže se da nisu svi koji lutaju izgubljeni, a da tako i ostane, pobrinuli su se u Općini Jelenje i Turističkoj zajednici. Puštanjem u rad turističkih platformi #JelenjeBike i #JelenjeHike, Jelenje se upisalo među prva mjesta u Hrvatskoj koja imaju navigirane biciklističke staze i planinarske putove putem mobilnog telefona, one za Hahlić.

- Ovo je veliki korak za Turističku zajednicu u sklopu našeg projekta Visit Jelenje. Sada imamo i Bike Jelenje i Hike Jelenje stranicu online, a uživo imamo tabele za one koji dođu na lice mjesta, rekla je Jasminka Matrljan iz Turističke zajednice Općine Jelenje za „Naše Jelenje“.

- Radi se o biciklističkim stazama i planinarskim putovima koji su potpuno novomarkirani i označeni i daju dodatnu sigurnost boravku u prirodi. U suradnji s udrugama, Biciklističkim klubom Grobnik i Planinarskim društvom Obruč, te staze se redovno održavaju i u funkciji su svih 12 mjeseci, pojasnio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Skeniranjem QR koda vidi se kakva je staza, koja je njezina težina te duljina. Na platformi je 6 planinarskih staza - Po čeki, Pod planinu, Kolci, Istočni greben, Mudna dol i Zala te 9 biciklističkih staza ukupno dugih 170 km, od obiteljskih do teških – Hum, dvije staze za izvor Rječine, Jelenjski vrh, Kičej, Karaula, Grabri, Mudna dol i XCO Rastočine.

Uz Općinu Jelenje, projekt su financirali Visit Jelenje, Turistička zajednica Kvarnera i Biciklistički klub Grobnik, a detalje možete naći na stranicama https://hike.visitjelenje.hr/ i https://bike.visitjelenje.hr/.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...