Platak: Uspon na Snježnik i godišnja skupština Ski kluba

Autor: Andrea Načinović 05.06.2022

planinarenje_snjeznik

Ostvareni ciljevi prošle i ambiciozni planovi sljedeće sezone Ski kluba Rijeka.

Platak - Nakon planinarenja na vrh Bitoraj prošlog vikenda ove je subote Ski klub Rijeka organizirao uspon na Snježnik. Sudjelovali su natjecatelji, roditelji, treneri i članovi te simpatizeri Ski kluba Rijeka i to zajedno s talijanskim partnerima na EU projektu- klubom L’Orma iz Milana. Nakon uspona u Velikom domu na Platku održala se prezentacija dovršenog EU projekta SKISAFE, jednog od tri EU projekta koji se provode u Ski klubu Rijeka okupljenim članovima kluba.

Bivši olimpijac i trener Sebastian Brigović upoznao je nazočne sa SKISAFE projektom zahvaljujući čemu je provedena edukacija mladih trenera od strane iskusnijih trenera, kineziologa, liječnika, ortopeda, nutricionista i drugih. Sve će to biti objedinjeno u tiskanoj knjižici „Practical guidance“ koja će sadržavati smjernice za rad sa sportašima od kondicijskih priprema, načina uređenja skija i vezova, pravilnog korištenja kaciga, štitnika i štapova, prehrane i hidratacije… Cilj projekta je povećati sigurnost skijaša natjecatelja i smanjenje ozljeda.

skiklub_skupstina

U Velikom domu održana je i redovita Godišnja skupština Ski kluba Rijeka pod predsjedanjem Davora Štimca na kojoj je predstavljen novi sportski direktor Tomislav Šepić i tajnik Tomislav Ugrin. Vodstvo je iznijelo rezultate prošle sezone. Klub trenutno ima 30 natjecatelja svih dobi, od dječjih i kadetskih CRO SKI utrka do FIS natjecatelja te olimpijku proizašlu iz kluba Leonu Popović.

„Klub je godinu završio u plusu, unatoč velikoj investiciji-kupnji novog kombi vozila, koje je dijelom financirano leasingom, a dijelom iz vlastitih sredstava“, rekao je tajnik Tomislav Ugrin.
„Cilj kluba u narednom periodu je povećati sredstva za trenere, povećati broj djece u klubu, pokušati zadržati postojeće cijene odlaska na treninge i natjecanja, ali i održavati aktivnost u klubu tijekom cijele godine za sve članove i simpatizere kluba organizacijom izleta i planinarenja“, istaknuo je predsjednik Davor Štimac.

„Budućnost kluba je zagarantirana jer su upravo najmlađe kategorije dječaka i djevojčica do 12 godina osvojile čak 21 postolje, a prvaka Hrvatske Ski klub Rijeka ima i u kadetima“, rekao je sportski direktor Tomislav Šepić te zahvalio roditeljima koji financijski prate svoju djecu u ovom sportu koji nije jeftin. Naime, u sezoni koja slijedi u planu je ostvariti 70-ak dana priprema na inozemnim skijalištima Hintertux i Sexten.
Klub je ove godine ostvario dobru suradnju s direktorom Goranskog sportskog centra Alenom Udovičem i njegovim suradnicima te je u veljači ( nakon pet godina pauze) održan Kup PGŽ na Platku na kojem je nastupilo pedesetak natjecatelja u dobi od 8 do 12 godina iz svih hrvatskih klubova. Direktor Goranskog sportskog centra podržao je mogućnost organizacije natjecanja i sljedeće sezone, ali i osiguranja staze za treninge kluba.

„Vjerujem da ćemo nastaviti ovu uspješnu suradnju i razvijati je dalje“, zaključio je Alen Udovič.

Vodstvo kluba zahvalio je direktoru Udoviču na organizaciji CRO ski natjecanja bez naknade.

Doajen ski kluba Žarko Despot svim nazočnima prenio je pozdrave počasnog predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza Milana Tumare. Obraćajući se članovima Skupštine poručio je kako prioriteti kluba moraju biti financiranje još jednog trenera putem Riječkog sportskog saveza te osiguranje sredstava iz Primorsko-goranske županije za pripremu i korištenje staza za skijanje na Platku.

„Kao što plivački klub mora imati bazen, naši skijaši moraju imati stazu. Kada bi Primorsko-goranska županija osigurala novac za sportski program Goranskom sportskom centru, naši skijaši bi imali gdje trenirati“, zaključio je Despot.

Administrativna tajnica kluba Natalija Šikić pozvala je sve rekreativce, ljubitelje skijanja, prirode i druženja da se priključe Ski klubu Rijeka te sudjeluju u ljetnim i zimskim aktivnostima i izletima.

„ Dana 9. i 10. srpnja planiramo izlet na Triglav, na jesen u Dolomite, krajem studenog bit će otvorenje skijaške sezone na Kronplatzu, skijaški tjedan u siječnju i zatvaranje sezone u ožujku Sextenu. Svi ste dobrodošli“, zaključila je Šikić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...