Plenković: Na jesen novi krug cijepljenja; Miletić: Vjerujem da će narod odbiti bocke

Autor: Sanja Tumara 11.07.2022

cijepljenje-covid-01-2400x1524_c

„Imamo porast broja zaraženih koronavirusom. Oprez, pogotovo kod starijih i sugrađana krhkog zdravlja“, kazao je premijer. „Uglavnom se radi o radno sposobnoj populaciji i onda nam još dalje raste stopa bolovanja pa pretpostavljam da će naš resorni ministar opet početi vrištati“, dodaje dr. Bressan. „Vjerujem u ljude, vjerujem u otpor“, komentar je saborskog zastupnika Marina Miletića.

wp-content/uploads/2020/04/plenkovi%C4%87-vlada-popu%C5%A1tanje-korona-mjera.jpg

RIJEKA – Mogu se očekivati preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da se krene s novim krugom cijepljenja kada dođemo blizu jeseni, kako bi se što veći broj sugrađana zaštitio od korone, rekao je premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade komentirajući trenutačnu epidemiološku situaciju. Trenutno ne planiramo strože mjere, kao ni druge EU države, njegova je poruka građanima.

- Imamo porast broja zaraženih koronavirusom, imali smo sastanak s užim krugom Stožera i dobili smo informaciju o stanju - nema povećanog broja hospitalizacija. Želimo reći - oprez, pogotovo kod starijih i sugrađana krhkog zdravlja, kazao je premijer. - Sve smrti koje se bilježe, a njih je relativno malo, uglavnom su s COVID-19. Što se tiče mlađih, pratimo situaciju u svim europskim zemljama i nema zemlje koja sada uvodi neke strože mjere, svi prate situaciju, poručio je Plenković.

wp-content/uploads/2021/02/Marin-Mileti%C4%87-MOST-predstavljanje-programa-Korzo-1.jpg

Odmah se oglasio i saborski zastupnik Mosta iz Rijeke, Marin Miletić, koji je na svojoj FB stranici objavio:

„Vjerujem u ljude, vjerujem u otpor. Vjerujem u narod koji će odbiti četvrte, pete, šeste i sedme doze bocke. Vjerujem u istinu. I siguran sam da ćemo pobijediti“.

Rast broja zaraženih koronavirusom za N1 je komentirao i riječki liječnik Leonardo Bressan iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine istaknuvši:

„U zadnja dva tjedna smo primijetili postupno povećanje broja pozitivnih kućnih testova. Uvijek to pokušavamo verificirati i PCR testovima i zaista vidimo da se postepeno povećava broj novozaraženih.

wp-content/uploads/2020/10/Leonardo-Bressan.jpg

Oni imaju blaže kliničke slike, ali uglavnom se radi o radno sposobnoj populaciji i onda nam još dalje raste stopa bolovanja pa pretpostavljam da će naš resorni ministar opet početi vrištati.“

Bressan dodaje da su se ljudi počeli neodgovorno ponašati i ne paze jedni na druge.

„Ulazeći u bilo koju zdravstvenu ustanovu ili ljekarnu, ne ulazim bez maske, pogotovo jer su djeca oko nas i ne želim ugroziti ničije zdravlje“, zaključio je riječki liječnik.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...