Počele prijave za Bartojski kotlić

Autor: Sanja Tumara 06.08.2022

wp-content/uploads/2021/08/kotlici-marcejski-dan-2021-udruga-marceji-5.jpg...ilustracija....

Bartojski kotlić zajednički organiziraju Turistička zajednica Općne Čavle i buffet Pomorac, a natjecanje okuplja dvadesetak ekipa u disciplini spremanja kotlića.

ČAVLE – Od danas su otvorene prijave za 12. Bartojski kotlić, koji će se održati 27. kolovoza u 17 sati u buffetu Pomorac na Čavlima.
Čavle krajem kolovoza, 24.8., slave svog zaštitnika, sv. Bartola, odnosno Bartoju. Među mnogim manifestacijama, od vjerskih i kulturnih, do sportskih i kulinarskih, tradicionalno se održava Bartojski kotlić. Bartojski kotlić zajednički organiziraju Turistička zajednica Općine Čavle i kafić Pomorac, a natjecanje okuplja dvadesetak ekipa u disciplini spremanja kotlića. Stručni žiri ocjenjuje jelo u 4 kategorije - okus safta, kuhanost mesa, okus mesa i izgled gulaša.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti u Pomorcu do 26. kolovoza ili do popunjenja mjesta, kotizacija je 200 kuna po ekipi u kojoj su po 3 člana, a svaka ekipa mora donijeti kotlić od 6 litara – emajlirani tronog. Organizator će osigurati kilogram mesa divljači, pola kile kapule, 2 dcl ulja i vino za podlijevanje, odnosno – za podlet.