Podhum slavi Kolbovu

Autor: Sanja Tumara 11.08.2022

wp-content/uploads/2020/08/kolbova_2019.jpgFoto: arhiva

Program Kolbove tradicionalno počinje križnim putem kroz Podhum do groblja Podhumskih žrtava, uz molitvu za oprost i zadovoljštinu zbog učinjenih zlodjela.

JELENJE – Mještani jelenjskog naselja Podhum od 12. do 14. kolovoza slave blagdan sv. Maksimiliana Kolbea – Kolbovu i 81. godišnjicu mučeništva sveca kojem je posvećena crkva u Podhumu, koja i nosi ime ovog humanista. Zabavni dio programa za Kolbovu će se održati 14. kolovoza od 21 sat na boćalištu u Podhumu, uz tamburaški sastav Fontana, najavljuju u Općini Jelenje.
Program Kolbove tradicionalno počinje križnim putem kroz Podhum do groblja Podhumskih žrtava, uz molitvu za oprost i zadovoljštinu zbog učinjenih zlodjela, koju predvode župnik vlč. Ivan Milardović i sužupnik, vlč. Miroslav Pergl, a koji je na programu u petak, 12. kolovoza u 18.30 sati. Istoga dana u 8 sati bit će služena sveta misa u crkvi u Podhumu.
Dan kasnije, u subotu, 13. kolovoza, krunicu u 18,30 sati predmole članovi Vojske Bezgrešne, a u 19 sati je svečanost obljetnice posvete crkve (2015. - 2022.), uz spomen na sve dobročinitelje i darivatelje. Misu predvodi župnik Grada Grobnika vlč. dr. Dražen Volk.
U nedjelju, 14. kolovoza, na samu Kolbovu, misu u 9.15 sati predvodi sužupnik vlč. Miroslav Pergl, krunicu u 18.30 sati predmole članovi Vojske Bezgrešne, a svečanu misu u 19 sati predvodi župnik Lokava i Crnog Luga vlč. Zlatko Ćibarić. Na kraju mise je posveta Majci Božjoj.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...