Policija će povodom blagdana Svih svetih pojačano nadzirati promet, savjetuju korištenje javnog prijevoza pri odlasku na groblje

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 28.10.2022

wp-content/uploads/2021/10/svi-sveti-ususret-2021-6.jpg

Radi osiguranja maksimalne protočnosti i sigurnost prometa na cestama policijski službenici će poduzimati pojačane mjere i radnje te sankcionirati sudionike u prometu koji svojim ponašanjem i nepoštivanjem prometnih pravila i propisa grubo narušavaju normalan tijek prometa.

Rijeka - Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana mnogi građani će u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima pohoditi groblja u znak sjećanja na svoje umrle i poginule. Stoga se i na području Policijske uprave primorsko-goranske u nekoliko narednih dana očekuje pojačan promet, posebice na prometnicama i prilaznim cestama prema grobljima, ali i na graničnim prijelazima. Radi osiguranja maksimalne protočnosti i sigurnost prometa na cestama policijski službenici ove Policijske uprave će samostalno i u suradnji s drugim nadležnim službama, poduzimati pojačane mjere i radnje te sankcionirati sudionike u prometu koji svojim ponašanjem i nepoštivanjem prometnih pravila i propisa grubo narušavaju normalan tijek prometa.

Kako bi se izbjegle gužve građanima se za dolazak na gradska groblja preporuča korištenje javnog gradskog prijevoza, čiji će autobusi pojačano prometovati prema grobljima. Građane se također poziva da poštuju prometnu regulaciju, upute policijskih službenika, prometnih redara i djelatnika drugih nadležnih službi.

wp-content/uploads/2019/10/svi-sveti-2019-2.jpg

Iz PU primorsko-goranske vozače podsjećaju da su od 1. studenoga obvezna kratka ili dnevna svjetla na vozilima. Osim toga upozoravaju ih da svoja vozila ne parkiraju na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje te na način kojim ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu. Isto tako, upućuju vozače da se zbog vozila parkiranih uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, prilaznim prometnicama prema grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom te da brzinu prilagode uvjetima i stanju u prometu.

Pješake se upozorava na povećani oprez prilikom kretanja uz rub prometnica te na moguće opasnosti kod prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila. Svi sudionici u prometu se upućuju na međusobno tolerantno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa, kako bi dostojanstveno obilježili predstojeće blagdane.

Isto tako, građanima se preporučuje i poduzimanje odgovarajućih mjera samozaštite, posebice vezano uz provale u vozila. Upozoravaju se građani da dolaskom na groblja u vozilima ne ostavljaju svoje osobne stvari (torbice, novčanike, mobitele), već ih ponesu sa sobom ili ostave na mjestima koja nisu lako uočljiva drugim osobama.

Savjete kako i na koji način se zaštititi od ovih, ali i drugih kaznenih djela, građani mogu pronaći ovdje .

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...