Policija tijekom sutrašnjeg dana nadzire brzinu na lokacijama koje su predložili građani

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 23.03.2022

wp-content/uploads/2021/04/akcija-policija-brzina-2021-3.jpg

Policija na suradnji zahvaljuje građanima, koji su se svojim prijedlozima lokacija aktivno uključili u pripremu 24-satnog nadzora brzine.

Rijeka - Tijekom 24. ožujka od 00 do 24 sata, u sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a policijski službenici prometne policije pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila. Pojačani nadzor istovremeno se provodi na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske, kao i na području drugih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj te na području država Europske unije. U provedbu nadzora bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, a ujedno i jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Stoga je cilj pojačanog nadzora podizanje razine stanja sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecanje na promjene ponašanja kod sudionika u prometu radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

Policija na suradnji zahvaljuje građanima, koji su se svojim prijedlozima lokacija za nadzor brzine aktivno uključili u pripremu provedbe 24-satnog nadzora. Zaprimljeno je stotinjak prijedloga građana, od kojih je dio usvojen te će se i na tim lokacijama provesti nadzor brzine kretanja vozila.