Pomognimo Macoli! Općina Čavle poziva na pomoć u liječenju teško bolesnog Cerničana

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 03.05.2022

macola

Macola se bori s rakom jednjaka i ima šanse za ozdravljenje, ali treba djelovati brzo, poručili su iz Općine.

Čavle - Općina Čavle uputila je poziv svojim mještanima i svima koji žele i mogu, da pomognu u liječenju teško bolesnog Cerničana, Dalibora Marušića, poznatijeg kao Macola. Svoj su apel objavili na Facebook stranici Općine:

"Naš Cerničan, Dalibor Marušić, većini poznat kao DJ Macola nas treba. Naime, u prosincu mu je dijagnosticiran karcinom jednjaka veličine preko 10cm sa lošom prognozom i nemogućnosti operiranja. Započeo je liječenje u KBC-u Rijeka kemoterapijom i dogodilo se malo čudo, karcinom se značajno smanjio na opće iznenađenje liječnika. Sada Macola ima realne šanse za ozdravljenje! Ali nema puno vremena. Kako bi se postigli najbolji uvjeti za operativni zahvat potrebno je odraditi dodatnu terapiju kemo i zračenje.

S obzirom da je pozicija karcinoma udaljena jedva 1 cm od srca,liječenje zračenjem se nije moglo nastaviti u HR jer je postojala velika opasnost štetnog djelovanja zračenja na srce, naime kod nas nema tako preciznog uređaja. Macola je sada u Istanbulu, u Turskoj u svojoj najvećoj i najtežoj borbi za život. Posudio je puno novaca kako bi započeo dodatne terapije kemo i posebna zračenja koja mu neće oštetiti srce. Nakon tih terapija Macola će biti spreman za operaciju kojom bi trebao biti potpuno izliječen.

Prognoza je realna i obećavajuća ali sada Macola treba našu pomoć, pomognimo koliko možemo i podijelimo ovu molbu svim poznatima. Akciju pomoći pod nazivom "Koga briga ...za Macolu" je pokrenula udruga Koga briga i u narednim danima započeti će mnoge aktivnosti kojima će se prikupljati donacije za liječenje našeg Macole. Sa svim detaljima ćete biti upoznati uskoro kroz medije."

U nastavku je objavljen i račun na koji se može uplatiti donacija za liječenje:

Pomognimo Macoli!
Naziv primatelja:
Koga briga .. za Macolu
IBAN:
HR10 2340 0091 5111 8613 5
PBZ banka
SWIFT CODE PBZGHR2X

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...