Potpisan sporazum o financiranju i provođenju postupka zajedničke nabave za rekonstrukciju ceste Vozišće-Mavri

Autor: Marina Pauletić 10.06.2024

Robert_Marsanic,_Sanja_Udovic,_Andrej_Marochini Robert Maršanić, Sanja Udović, Andrej Marochini

Ono što je najvažnije, izgradit će se obostrani nogostup i nova kolnička konstrukcija.

Viškovo - Općina Viškovo i Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka potpisali su Sporazum o financiranju i provođenju postupka zajedničke nabave za rekonstrukciju županijske ceste 5025 na dionici Vozišće-Mavri u dužini nešto manjoj od 400 metara. Slično kao i prilikom zahtjevne rekonstrukcije ceste Mladenići-Ronjgi te izgradnje petoga viškovskog rotora kod skretanja za Mladeniće, u ovom zahvatu vrijednom nešto više od milijun eura sudjelovat će Općina Viškovo, Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije te KD Vodovod i kanalizacija. Sporazum su potpisali načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, direktor KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka Andrej Marochini, a potpisivanju je prisustvovao i ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić.

Kroz suradnju ovih partnera na spomenutoj dionici izgradit će se nova vodovodna i kanalizacijska mreža, novi sustav oborinske odvodnje s dvije upojne građevine, nova javna rasvjeta, elektro-energetska mreža te DTK mreža (distributivno-telekomunikacijska kanalizacija). Ono što je najvažnije, izgradit će se obostrani nogostup i nova kolnička konstrukcija.

„Rekonstrukcija ove dionice koja je jedna od najfrekventnijih prometnica u Viškovu izuzetno je važna iz više razloga. Obnovit će se postojeća cesta i izgraditi moderna prometnica sigurna za promet svih sudionika u prometu, a osobito pješaka koji će se tom dionicom daleko sigurnije kretati s obzirom na izgradnju obostrano postavljenih nogostupa. Rekonstrukcijom će se ujedno obuhvatiti sve komunalne instalacije čime se stvaraju preduvjeti za daljnji razvoj tog dijela Viškova. Zahvaljujem se KD Vodovod i kanalizacija, Županijskoj upravi za ceste, na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji koja je posebno do izražaja došla i prilikom rekonstrukcije ceste Mladenići-Ronjgi te izgradnje kružnog raskrižja u centru Viškova. Nadam da ćemo i ovaj značajan projekt uspješno realizirati i unaprijediti komunalnu infrastrukturu ovog dijela Viškova“, istaknula je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Sukladno potpisanom Sporazumu, procijenjena vrijednost investicije rekonstrukcije, odnosno izgradnje građevine infrastrukturne namjene - županijske ceste oznake ŽC 5025, dionice ceste Vozišće – Mavri s pratećom infrastrukturom iznosi 1.030.635,77 eura. Od tog iznosa, Županijska uprava za ceste osigurala je nešto manje od 400 tisuća eura. Općina Viškovo i KD Vodovod i kanalizacija zajednički će izdvojiti nešto više od 470 tisuća eura dok će Općina Viškovo samostalno uložiti nešto više od 162 tisuće eura.

„Izgradnja nove vodovodne i kanalizacijske infrastrukture na dionici županijske ceste Vozišće-Mavri predstavlja još jedan značajan korak u poboljšanju vodnih usluga na području Općine Viškovo. U sklopu ove investicije izvršit će se zamjena postojećeg vodovoda u ukupnoj duljini od oko 420 m i izgradnja sanitarne odvodnje u ukupnoj duljini od 387 čime će se osigurati pouzdana vodoopskrba i odvodnja te povećati dostupnost javnih vodnih usluga. KD ViK d.o.o. Rijeka iz godine u godinu izdvaja značajna sredstva za razvojne projekte na području Viškova, a uz redovne investicije, ViK ovdje provodi i 24,2 milijuna eura vrijedno proširenje kanalizacijske i vodovodne mreže u okviru europskog projekta Aglomeracija Rijeka kojim će se izgraditi oko 35 km javne kanalizacije i 18 km vodovoda i time doseći europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama“, rekao je direktor KD Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić rekao je kako ŽUC jako dobro surađuje sa svim jedinicama lokalne uprave i samouprave.

„Ovo je primjer još jedne uspješne suradnje s Općinom Viškovo i KD ViK Rijeka. Iza nas je i dovršeni projekt izgradnje rotora na jednom od najfrekventnijih križanja na području Viškova, a ovom rekonstrukcijom dionice ceste Vožišće-Mavri prilikom koje ćemo izgraditi novu kolničku konstrukciju i obostrani nogostup, povećat će se razina sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice pješaka“, kazao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...