Povijesni trenutak za Hrvatsku: Prva intervencija tima Helikopterske hitne medicinske službe

Autor: Nikola Cvjetović 31.03.2024

prva_intervencija_helikopterske_hitne_medicinske_sluzbe

Samo dan nakon uspostave ove vrijedne službe, tim HHMS-a brzo je reagirao na poziv za pomoć pacijentu s Lošinja koji je pretrpio ozljedu glave.

Rijeka - Na Uskrs, dan koji simbolizira nadu i obnovu, naši predani djelatnici Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) pokazali su iznimnu posvećenost i profesionalizam u svojoj prvoj hitnoj intervenciji, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima uslijed jakog juga. Samo dan nakon uspostave ove vrijedne službe, tim HHMS-a brzo je reagirao na poziv za pomoć pacijentu s Lošinja koji je pretrpio ozljedu glave.

Uz brzu i efikasnu koordinaciju, tim je helikopterom stigao do Lošinja, pružio pacijentu hitnu medicinsku skrb prilikom preuzimanja pacijenta i tijekom leta te ga sigurno prevezao u KBC Rijeka. Ova intervencija ne samo da potvrđuje operativnu spremnost i efikasnost HHMS-a, već i našu nepokolebljivu predanost da osiguramo pravovremenu i kvalitetnu medicinsku skrb svim našim građanima, posebice onima na udaljenim i teško dostupnim područjima.

Na Uskrs, dan kada smo svi okrenuti obitelji i zajedništvu, želimo posebno pohvaliti naše hrabre djelatnike koji su spremni pomoći u svakom trenutku, pokazujući da je svaki život bitan i da smo uvijek tu za vas. Ovaj uskrsni dan postao je još posebniji zahvaljujući njihovoj predanosti i brizi za zajednicu.
HHMS je značajan korak naprijed u našem kontinuiranom nastojanju da unaprijedimo zdravstveni sustav i osiguramo da svaki građanin Republike Hrvatske ima pristup najboljoj mogućoj hitnoj medicinskoj skrbi, gdje god se nalazio.
Zahvaljujemo svima koji su dio ovog važnog projekta. Nastavljamo raditi s ljubavlju i predanošću, čuvajući zdravlje i sigurnost naših građana, poručili su iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...