Povodom Dana policije nagrađeni policijski službenici iz PU primorsko - goranske

Autor: Portal Torpedo 30.09.2023

nagradjeni_policija_-_povodom_dana_policije

Pojedincima i skupinama koji su se u proteklih godinu dana ostvarili iznimne radne rezultate uručene su nagrade, priznanja i zahvalnice Ministarstva unutarnjih poslova.

Rijeka - U novoj konferencijskoj dvorani sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova, uz moto "Zajedno gradimo siguran svijet", svečano je obilježen Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Domaćini svečanosti bili su izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Tijekom jučerašnje svečane akademije, pojedincima i skupinama koji su se u proteklih godinu dana ostvarili iznimne radne rezultate uručene su nagrade, priznanja i zahvalnice Ministarstva unutarnjih poslova.

Ove godine iz redova policajaca Policijske uprave primorsko - goranske nagrade su primili policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije, Postaja pomorske policije Rijeka i Službe organiziranog kriminaliteta.

Godišnja nagrada za skupinu otišla je u ruke policijskim službenicima Jedinici specijalne interventne policije primorsko-goranske i policijskom službeniku Postaje pomorske policije Rijeka za uspješno neutraliziranje protubrodske mine pronađene u riječkoj luci.

Osim toga, godišnju nagradu za skupinu dobili su i policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta za pronalazak dvojice osumnjičenika za aktiviranje eksplozivnih naprava na području Rijeke.

Nagrađen je i Igor Sanković, zapovjednik voda Interventne policije u Jedinici specijalne i interventne policije, koji radi više od 32 godine u Ministarstvu. Sanković se od 1991. godine priključio Specijalnoj jedinici policije ''Ajkule'' Rijeka s kojima je aktivno sudjelovao u vojno - redarstvenim operacijama u cilju obrane Republike Hrvatske. Za svoje zasluge i doprinos u obrani domovine odlikovan je Redom hrvatskog trolista i Spomenicom Domovinskog rata, za časnu i uzornu službu Spomenicom Domovinske zahvalnosti, a za iznimne rezutate rada više puta je prigodno nagrađen te mu je uručena i zahvalnica. Karijeru je obilježio visokom razinom profesionalnosti i izuzetnim zalaganjem u radu i motiviranjem drugih službenika te iznimnim rezultatima rada. Sanković je osim u ovoj Policijskoj upravi svojim radom prepoznat i u drugim jedinicama i policijskim upravama u koje je upućen na ispomoć.

Nagrađeni policijski službenici su:

GORAN HOPPE, voditelj za protueksplozijsko ronjenje
IVAN JAMBOR, zapovjednik tima za protueksplozijsko ronjenje
MILAN VEZMAR, protueksplozijski ronilac specijalne policije
SANDI MAJER, voditelj ophodne brodice, Postaja pomorske policije Rijeka
KRISTIJAN ZRINUŠIĆ, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta
VEDRAN KORDIĆ, vođa grupe za organizirani kriminalitet, Služba organiziranog kriminaliteta
ANA CUCULIĆ, policijski službenik za obradu organiziranog kriminaliteta, Služba organiziranog kriminaliteta
IGOR BARABA, policijski službenik za obradu organiziranog kriminaliteta, Služba organiziranog kriminaliteta
DAMIJAN IVEZIĆ, policijski službenik za obradu organiziranog kriminaliteta, Služba organiziranog kriminaliteta
LJUBOMIR LINIĆ, voditelj Odjela terorizma i ekstremnog nasilja
JAN BORKOVIĆ, policijski službenik za terorizam i ekstremno nasilje, Odjel terorizma i ekstremnog nasilja
IGOR SANKOVIĆ, zapovjednik voda interventne policije


pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...