Poziv na edukativne radionice o prevenciji bolesti probavnog sustava u Delnicama i Čabru

Autor: Sandra Turkalj 27.09.2022

wp-content/uploads/2021/06/dru%C5%A1tvo-potro%C5%A1a%C4%8Dica-panel-diskusija-vi%C5%A1kovo-9.6..jpg

Dođite na radionice, prevencija i rano otkrivanje bolesti probavnoga sustava su važan dio zdravstvene zaštite cjelokupnog pučanstva

Gorski kotar - Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske u suradnji s Josip Kovačić, dr.med. specijalist interne medicine, subspecijalist gastroenterolog provodi edukativne radionice u gradovima Gorskog Kotara.

Karcinom debeloga crijeva, nakon karcinoma pluća i dojke, najčešći je uzrok pobolijevanja i smrtnosti od zloćudnih bolesti. Stoga je prevencija i rano otkrivanje bolesti probavnoga sustava važan dio zdravstvene zaštite cjelokupnog pučanstva. Sa svrhom senzibilizacije stanovništva o očuvanju i unaprjeđenju zdravlja te ranom otkrivanju bolesti tijekom pet mjeseci provedbe projekta „Primarna i seknudarna prevencija bolesti probavnog sustava“ provesti će se tri edukativne radionice.

Prva edukativnu radionicu po projektu „Primarna i seknudarna prevencija bolesti probavnog sustava“ provedena je u subotu 10. rujna u Vrbovskom, a najavljuju iduće dvije radionice u Delnicama i u Čabru.

U srijedu 28. rujna ove godine s početkom u 17,30 sati u Velikoj Vijećnici Grada Delnice održat će se druga edukativna radionica radionica po projektu „Primarna i sekundarna prevencija bolesti probavnog sustava“.

Treća edukativna radionica održat će se u subotu 8. listopada ove godine u u Kaštelu Petra Zrinskog u Čabru s početkom u 10 sati.

Poziva se stanovništvo na edukativne radionice koje financira Primorsko-goranska županija s 15.000 kuna te su besplatne za sve zainteresirane. Prostor za njihovo održavanje osigurali su Grad Čabar, Grad Delnice i Grad Vrbovsko.

Više sa portala torpedo.media ...