Predstavljeni rezultati projekta Boost4BSO: „Podrška uvođenju novih tehnologija u poslovanje“

Autor: Ivana Grabar 15.03.2022

Boost4BSO-02

U srijedu 9. ožujka održana je završna konferencija projekta te su predstavljeni vrijedni rezultati dvogodišnjeg rada na podizanju kompetencija poduzetničkih potpornih institucija te stvaranju uvjeta za uspješnu digitalnu transformaciju poduzetnika na području Srednje Europe.

Opatija - STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. privodi kraju projekt Boost4BSO. Ovaj međunarodni projekt financiran je kroz program Interreg Središnja Europa te je usmjeren na osposobljavanje poduzetničkih potpornih institucija za podršku kod digitalizacije poslovanja i uvođenja rješenja Industrije 4.0.

U srijedu 9. ožujka održana je završna konferencija projekta te su predstavljeni vrijedni rezultati dvogodišnjeg rada na podizanju kompetencija poduzetničkih potpornih institucija te stvaranju uvjeta za uspješnu digitalnu transformaciju poduzetnika na području Srednje Europe. Završna konferencija je održana u hotelu Ambasador u Opatiji uz prisustvo gostiju iz 6 zemalja EU. Konferenciju je bilo moguće pratiti i kroz prijenos uživo putem YouTube platforme, a snimka je dostupna na sljedećoj POVEZNICI.

Boost4BSO-01 Završna konferencija je održana u hotelu Ambasador u Opatiji uz prisustvo gostiju iz 6 zemalja EU.

„Digitalizacija je pokretač stvaranja inovacija – novih proizvoda, usluga i poslovanja, ali i prijetnja organizacijama koje se ne žele mijenjati ili prilagoditi dinamičnom okruženju. Ovi trendovi nisu izazovni samo za poduzetnike, već i za poduzetničke potporne institucije koje moraju unaprijediti svoje usluge.“ – naglasio je Boris Golob, direktor Step Ri-ja.


U okviru projekta provedene su specijalističke edukacije za djelatnike poduzetničkih potpornih institucija u kojima je sudjelovalo 6 organizacija iz Republike Hrvatske, a podršku u procesu digitalizacije poslovanja dobilo je i 5 hrvatskih poduzeća. Rad projektnog konzorcija je prepoznat i među institucijama EU, pa su se tijekom konferencije prisutnima obratili i gđa Ulla Engelmann iz Glavne uprave za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike Europske komisije te g. Antonio Novo Guerrero iz Europskog udruženja klastera.


Jedan od značajnijih rezultata projekta je i Boost4BSO platforma za povezivanje stručnjaka te razmjenu znanja u području digitalizacije i Industrije 4.0, koja se može posjetiti na https://boost4bso.eu/.


Više informacija o projektu Boost4BSO možete pronaći OVDJE.

Više sa portala torpedo.media ...