Preventivni info-punktovi ispunili svrhu: Turisti tijekom ljeta od policajaca dobivali razne korisne informacije

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 31.08.2022

wp-content/uploads/2021/08/info-punkt-policija.jpg

Građani i strani gosti dobili su korisne informacije i savjete o samozaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtvama različitih oblika kaznenih djela (krađe na plažama, teške krađe provaljivanjem u vozila, apartmane, kuće, kamp-prikolice).

Rijeka - U ovom tjednu policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske završavaju s organiziranjem informativnih punktova, odnosno preventivne aktivnosti koju su provodili tijekom ljetne sezone.

Građani i strani gosti na području Primorsko-goranske županije imali su priliku u izravnoj komunikaciji s policijskim službenicima ove Policijske uprave te s policijskim službenicima iz svojih zemalja: Slovačke, Poljske, Njemačke i Slovenije, dobiti korisne informacije i savjete o samozaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtvama različitih oblika kaznenih djela (krađe na plažama, teške krađe provaljivanjem u vozila, apartmane, kuće, kamp-prikolice).

Također, tijekom ljetne sezone na graničnim prijelazima Rupa i Brod na Kupi, stranim gostima su dijeljeni preventivni letci na ulasku u RH.

Kupači te brojni strani gosti u kampovima, između kojih su i voditelji plovila, upoznati su s mjerama sigurnosti na moru putem letaka tiskanih na hrvatskom i engleskom jeziku.

Uz to, zbog velikih vrućina preventivni naglasak je bio usmjeren i na zaštitu djece koja se prevoze u vozilima te su našim i stranim državljanima podijeljeni letci „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ (prevedeni na više stranih jezika). Letak je izrađen u suradnji MUP-a i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a upoznaje roditelje i sve koji se brinu o djeci s korisnim savjetima, ali i kaznenom odgovornosti.

Ovih dana, policijski službenici informirali su i savjetovali građane i turiste te im dijelili letke u Rijeci na Kantridi, u Lovranu, Medveji, Opatiji, Jadranovu i Rabu. U Opatiji su turisti posebno pohvalili navedenu policijsku aktivnost i iskazali su svoje zadovoljstvo sa sigurnosnom situacijom u Hrvatskoj, a s policijskim su službenicima osim domaćih gostiju razgovarali gosti iz Slovenije, SAD-a, Australije, Njemačke, Austrije i Mađarske.

Tijekom ove turističke sezone, u srpnju i kolovozu, na području Policijske uprave primorsko-goranske organiziran je ukupno 51 informativni punkt te je podijeljeno oko 3.500 letaka.

Više sa portala torpedo.media ...