Prezentacija boćarskog sporta u vrtiću „Halugica“, Kastav

Autor: Marina Pauletić 11.05.2023

bocanje_kastav_djecji_vrtic-09315

Cilj ove aktivnosti bio je promocija bavljenja tjelesnim aktivnostima kod djece predškolske dobi i upoznavanja djece sa samim boćanjem.

Kastav - Boćarski savez Primorsko-goranske županije, jedan od partnera u Erasmus +SPORT projektu „Boccia, pljačka and bulin – Next generation TSG“ koji teži očuvanju tradicijskih sportova i igara, održao je prezentaciju boćarskog sporta dana 5. svibnja 2023. u vrtiću „Halugica“ u Spinčićima (Kastav) odnosno na boćarskom terenu uz sami vrtić.

Prezentaciji je prisustvovalo preko 30 djece iz dvije vrtićke skupine „Muffini“ i „Tičići“ sa svojim odgajateljicama Sandom Šogolj, Lindom Marin i Željkom Zajić, koje zajedno okupljaju djecu od 5 do 7 godina. Uz stručno vodstvo kineziologa i instruktora boćanja Sandra Gulje i trenerice boćanja Nives Jelovice djecu se na početku upoznalo s boćarskim sportom da bi im se potom demonstrirala osnova bližanja na poligonu prilagođenom njihovoj dobi.

Cilj ove aktivnosti bio je promocija bavljenja tjelesnim aktivnostima kod djece predškolske dobi i upoznavanja djece sa samim boćanjem, kao i stvaranje uvjeta za sustavnu programsku suradnju sportskih udruga i odgojno – obrazovne ustanove u interesu djece, roditelja i odgojitelja.

Kako svaki trud biva nagrađen tako su na kraju djeci dodijeljene bojanke za uspješno savladani sadržaj iz projekta „Boccia, pljačka and bulin – Next generation TSG“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...