Prezentirana bosanska kuhinja u kastafskoj peknjici

Autor: Marina Pauletić 10.06.2024

bosanska_radionica_peknjica Foto: PGŽ

Radionica je organizirana u sklopu Programa povodom Dana Grada Kastva.

Kastav - Radionica bosanskih pita i slastica održana protekle subote u kastavskoj peknjici zainteresirala je brojne građane i posjetitelje Kastva. Bureke, sirnice, zeljanice, pite od tikvica, baklave, hurmašice i druge slastice pripremale su članice Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Kastva objašnjavajući način izrade tijesta i razvijanja pita.

Posebno oduševljena bila je trinaestogodišnja Mara Bagadur iz Srdoča koja je rekla da su baklave bolje od svih kupovnih koje je do sada probala. Riječanka Nataša Brozić svratila je na radionicu i degustaciju bosanskih pita i slastica nakon treninga u kastavskoj šumi. „Hipnotizirana sam na sve načine, osim što sve izgleda predivno i ne znam što je ukusnije, posebno su me oduševile gospođe koje su pripremale sve, prelijepo izgledaju, nijedna nema niti jednu boru na licu, dočekale su nas s predivnim osmijehom, tako da sam zaključila da definitivno moram prijeći na ovu prehranu“, rekla je Nataša.

Radionica je organizirana u sklopu Programa povodom Dana Grada Kastva i tek je jedna u nizu aktivnosti Vijeća na čelu kojeg je Nafa Delimehić i koja je zahvalila Gradu Kastvu na podršci u organizaciji radionice kao i Primorsko-goranskoj županiji.

„Grad Kastav nas prati u svim našim aktivnostima koje organiziramo tijekom cijele godine, a moram napomenuti da je ideja za radionicu došla iz Primorsko-goranske županije, od pročelnice za poslove Župana i Županijske skupštine Ermine Duraj koja nas je danas i osobno posjetila zajedno s predstavnicima Grada Kastva. Zajedno sa svojim kolegicama iz vijeća Sevdom Rožajac, Tahirom Mušanović, Nurom Bubahmetović i Hikmetom Tirić planiramo organizirati sličnu radionicu jer je veliki interes građana, što nas je posebno razveselilo“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...