Programom nordijskog hodanja krenuo FIT4NOVI

Autor: Marina Pauletić 20.04.2024

fit4novi_foto_ksr_gorovo Foto: KŠR Gorovo

Nordijskim hodanjem po povijesnim šetnicama Novog Vinodolskog.

Novi Vinodolski - Programom nordijskog hodanja kojeg je Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski pripremila svojim građanima i gostima započela je atraktivna manifestacija FIT4NOVI koja će sve do 2. lipnja ponuditi odlične dane sporta i rekreacije.

„Nordijskim hodanjem po povijesnim šetnicama Novog Vinodolskog“ je program kojeg je TZ pripremila u suradnji s KŠR Gorovo i Nordic Walking Team Opatija, a koji će kroz četiri subote ponuditi program nordijskog hodanja i pješačenja raznim stazama. Već prva subota je privukla brojne sudionike koji su uživali na ruti „Dolinom vina“.

Nakon okupljanja u novljanskoj luci te vježbi zagrijavanja, dobro raspoložena kolona hodača je krenula na rutu Luka Novi Vinodolski – Pavlomir – Stari grad Novi Vinodolski (Crkva sv. Filipa i Jakova) – Frankopanski kaštel s kulom Kvadrac – Luka Novi Vinodolski. Sudionici su, tijekom hodanja, uživali u prekrasnim vinogradima te povijesnim ljepotama Novog, grada koji itekako ima što za pokazati.

Po dolasku na cilj današnje rute, hodači su izrazili zadovoljstvo organizacijom ovog programa te najavili dolazak i na one naredne koje će obuhvatiti „plave i zelene“ šetnice prilagođene psihofizičkim sposobnostima svih dobnih skupina, a naredni dan aktivnosti u prirodi očekuje nas već sljedeće subote kada će hodači na atraktivnu „Stazu ribara“.

Ono što svakako valja spomenuti je da su se organizatori pobrinuli kako bi sudionici dobili na korištenje štapove za hodanje te će tako biti u sve dane programa. Stoga organizatori poručuju: „Budite fit, budite FIT4NOVI“!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...