Promocija Kvarnera na turističkom sajmu BIT u Milanu i poslovnoj radionici TOVE

Autor: Marina Pauletić 09.02.2024

bit_milano_2024

Kvarner je ove godine svoje mjesto našao i na naslovnici talijanskog magazina Il Giornale Del turismo.

Milano/Opatija - Turistička zajednica Kvarnera je početkom veljače predstavila regiju na najvećem i najvažnijem turističkom sajmu u Italiji - BIT u Milanu.

Štand Kvarnera, na kojem se predstavila turistička ponuda cijele Primorsko-goranske županije, bio je dio zajedničkog štanda predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji. Ove godine na sajmu se predstavilo više od 1.100 izlagača iz 66 zemalja svijeta, a sajam je bio namijenjen kako širokoj publici tako i poslovnim posjetiteljima.

„Gosti iz Italije su prošle godine na Kvarneru ostvarili gotovo milijun noćenja, a posebice je dobra vijest da su u predsezoni ostvarili čak 17% više noćenja od 2022. godine. Interes posjetitelja za Kvarnerom tijekom sajma je bio dobar, veliki broj posjetitelja našeg štanda reklo nam je kako su Kvarner već posjetili, da poznaju regiju i naše destinacije te kako planiraju opet doći. Talijansko tržište je poznato kao “last-minute”, to su većinom individualci koji na putovanja idu u vlastitom aranžmanu i vlastitim prijevoznim sredstvom. Međutim, i na ovom tržištu se ove godine sve više priča o “first-minute” rezervacijama, kako bi se izbjegla potencijalna poskupljenja”, izjavila je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Kvarner je ove godine svoje mjesto našao i na naslovnici talijanskog magazina Il Giornale Del turismo i to posebnog izdanja posvećenog sajmu BIT. Uz to, Turistička zajednica Kvarnera tijekom sajma BIT u Milanu dobila je priliku regiju predstaviti i na posebnoj poslovnoj radionici - TOVE (Travel Open Village Evolution) - koju već desetu godinu za redom organizira Travel Quotidiano odnosno stručne talijanske novine posvećene turističkoj industriji. Tako su Turistička zajednica Kvarnera i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji bili sponzorom posebno organiziranog kvarnerskog doručka koji je bio centralni dio okupljanja velikog broja predstavnika agenata i touroperatora koji su sudjelovali na poslovnoj radionici. Na hrvatskom i kvarnerskom stolu bili su ponuđeni rapska torta, muštaćoni, delicije od smokve, čokolade… Prema informacijama organizatora na ovogodišnjoj dvodnevnoj radionici TOVE sudjelovalo je oko 300 agenata.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...