Prosinac u Kaštelu Grobnik uz radionice i predavanja

Autor: Marina Pauletić 06.12.2023

grad_grobnik_kastel Foto: arhiva

Istoga dana u poslijepodnevnim satima Frankopanski advent u realizaciji udruge „Praesidio Frangipanis“ otvara svoja vrata.

Grobnik – Prosinac u Kaštel Grobnik donosi radionice i predavanja, a sve počinje već ovoga vikenda, najavljuju iz Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine.

U subotu, 9. prosinca održat će se radionica izrade božićnih ukrasa od vune. Radionice vodi Jasminka Gršković, vlasnica branda „Blue Sheep“ koja već dugi niz godina radi s vunom i mijenja svijest ljudi, ukazujući na to da vuna nije problem, već iznimno vrijedan materijal. Polaznici se s Jadrankom druže u dva termina, od 10 do 11 te od 11 do 12 sati. Radionice su namijenjene za sve, od 8 do 108 godina. Prijavite se! 099 809 32 50 ili: grobnik.katedra@grobnik-katedra.hr.

Istoga dana u poslijepodnevnim satima Frankopanski advent u realizaciji udruge „Praesidio Frangipanis“ otvara svoja vrata i poziva posjetitelje da uz frankopanske straže naše županije, a i šire, dožive srednjevjekovni Kaštel, okušaju se u kaligrafiji, svjedoče pravom streličarskom turniru i još štošta.

U nedjelju, 10. prosinca od 11 do 15 sati u kreaciji djece uz potporu odraslih nastala je prava božićna bajka. Veliko finale stvaranja, zabave i igre djeca priređuju ove nedjelje u Kaštelu. Budite dio adventskog veselja!“, pozivaju organizatori.

U ponedjeljak, 11. prosinca u prostoru Sokolane, posjetitelji se druže s Grobničanima koji su došli na vrh Afrike. Sandro Lukežić priča o svom iskustvu na ekspediciji Kilimanjaro, od 19:00 sati. Ulaz je slobodan!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...